Защо Остин Ръсел, най-младият МИЛИАРДЕР, е смятан за най-големия конкурент от Илон Мъск?

Остин Ръсел , 23  дава тежка конкуренция на Тесла изпълнителен директор Илон Мъск . Ръсел основава своята технология за самоуправляващи се автомобили.Докато Остин беше само на 17 години и все още беше в гимназията, той разработи своя собствена технология за автомобили. Той нарече компанията си Luminar. Ръсел наистина е чудо. Той запомни периодичната таблица, когато беше малко дете. Той споделя в интервю, че е запомнил периодичната таблица, когато е бил само на 2 години. Добре! Това е нещо невероятно.

По-нататък в интервюто той споделя, че на 10-11 години е успял да пише софтуер. Родителите му не му позволяваха да има мобилен телефон. И така, той програмира фърмуера в своя Nintendo DS, за да го превърне в мобилен телефон и изненадващо той работи! До тийнейджърските години областта на интересите му се увеличава. Сега се интересуваше от фотониката.Започва да работи върху лидар на 14 или 15-годишна възраст. Lidar е съкращение за откриване на светлина и обхват.“ Това е метод, използван за измерване на разстоянието до обекти с помощта на лазер. Полезен е и при създаване на 3D карти на околната среда. Тази техника е полезна при самоуправляващи се автомобили, тъй като им позволява да идентифицират и да се движат около препятствия.

Lidar е ядрото на стартирането на Остин. Неговата компания разработва собствена технология Lidar за самоуправляващи се автомобили. Остин Ръсел отпадна от Станфордския университет. Учи приложна физика. Той обаче искаше да се съсредоточи повече върху Luminar. Той кандидатства за стипендията на Thiel и в крайна сметка я взе. The Thiel Fellowship плаща на студентите около 100 000 долара, за да напуснат колежа и да работят върху стартирането им. Тази стипендия се заплаща от PayPal основател Питър Тийл.

Ръсел построи изследователска лаборатория в гаража на родителя си на 11 години. Така родителите му бяха доста наясно с интелекта му и го подкрепяха. Luminar започна да доставя своите итерации на технологията Lidar миналата година. Последната му версия беше обявена през април. Въпреки това, компанията все още не е разкрила подробности за цената на сензора.

От друга страна, главният изпълнителен директор на Tesla не е много за технологията Lidar. Той казва, че е патерица. Автомобилите на Tesla са създадени с „пълен самоуправляващ се хардуер“. Той използва комбинация от ултразвук, радар и камера. Ръсел смята, че виждането на Илон да направи автономно превозно средство без технологията Lidar е нереалистично. Автомобилите на Tesla имат необходимия хардуер за самостоятелно шофиране при по-високо ниво на безопасност в сравнение с човешките шофьори. Въпреки това, уебсайтът на Tesla казва, че тези превозни средства също изискват допълнителен софтуер за самостоятелно шофиране.

Остин Ръсел сподели възгледите си, че стартирането на компания е основна стъпка. Най-голямото предизвикателство е след това. Хората трябва да приемат нещата сериозно, тъй като става дума за технология, която не съществува. Ръсел казва, че да имаш цел да направиш нещо е много важно и това го кара да продължава. Той иска да направи самостоятелното шофиране по-безопасно със своята сензорна технология Lidar. Той сподели, че е трудолюбив човек. Работи около 100 часа седмично. Все пак не е съжаление за него. В крайна сметка всичко проработи. Упоритата работа и всеотдайност на Остин го направиха най-младият милиардер в света, направил собствени сили на 26-годишна възраст.