Вижте демонстрацията на Survival Platformer „Residual“ в Steam от продуктивния универсален дизайнер OrangePixel

Leftover е предстояща игра за оцеляване с пикселна изработка от продуктивния универсален дизайнер OrangePixel. След като пристигнете с катастрофа на озадачаваща планета, вие ще се отправите към изживяване в нейната процедурно произведена територия, копаейки дълбоко в рамката на пещерата, където могат да бъдат намерени остатъци от аутсайдерска цивилизация на високо ниво.

Издържането на тази планета няма да е лесно, така че най-вероятно ще дойде като значително облекчение да проследите някои полезни външни технологии по пътя. Играта съчетава правенето с леки гатанки и прилична подредба на разследването – досега така игра за издръжливост. Въпреки това, разликата тук е, че Residual напълно избягва огнестрелни оръжия, оръжия и дивачество.

Въпреки че няма нищо нередно в игрите, които се въртят около подобни неща, идеално е да видите как някои инженери се отдалечават от възможността всички тези изисквания да имат някакъв вид битка. Класификацията за издръжливост, особено на компютър, наистина е пълна с ужасни преживявания, така че смятам, че със сигурност има място за по-спокойна, спокойна методология.

OrangePixel вече е пускал някои качествени игри, включително Space Grunts 2, за които току-що разпространих история.

Въпреки че Residual все още няма твърда дата на доставка, към момента се очаква да бъде изпратен за iOS, Android, Nintendo Switch и PC не след дълго / средата на 2021 г. Не след дълго една демонстрация ще бъде пусната на живо в Steam, ако предпочитате да разберете какво наистина се случва с нея. Това несъмнено провокира любопитството ми, но освен това съм човекът, който е напълно въодушевен за Lake.

платформените игри (редовно рационализирани като платформинг или игри за бягане и бягане) са вид компютърни игри и поджанр на игри с активност, в които централната цел е да се премести героят на играча между фокусите в доставен климат. Платформерите се описват чрез плана им на ниво, подчертаващ изкривената територия и окачената основа на променящия се ръст, което изисква използване на капацитета на героя на играча (като скачане и движение), за да се изследва текущото обстоятелство на играча и да се достигне до целта си. Други пилотажни движения също могат да участват в интерактивността, като катерене, люлеене от предмети като растения или хващане на примки, скачане от разделители, бягане по въздух, каране във въздуха, стрелба от оръдия или рикошет от трамплин или батут.[1] Игри, при които подскачането е напълно механизирано, например 3D игрите от поредицата The Legend of Zelda, попадат извън класа.

Въпреки че обикновено се свързват с конзолни игри, има множество забележими платформени игри, доставени за видео аркади, точно както за ръчни центрове за управление на игри и домашни компютри.

По време на върха на разпространението на платформените игри беше оценено, че платформените игри съставляват между една четвърт и 33% от всички игри в контролния център [2], но оттогава са били изместени от първи индивидуални стрелци.[3] През 2006 г. класът срещна спад в известността, като се отнася до 2% част от цялата индустрия, в сравнение с 15% през 1998 г.[4] във всеки случай класът действително съществува в бизнес климата, като различни игри се продават в страната. голям брой единици.

Играта с платформа изисква играчът да премести своя човек през платформи, за да стигне до цел, докато се изправя срещу противници и стои далеч от пречките по пътя. Тези игри се въвеждат или от страничен изглед, като се използва двуизмерно развитие, или в 3D с камерата, поставена или зад основния човек, или в изометрична гледна точка. Нормалната интерактивност при платформинг като цяло ще бъде изключително уникална и ще затрудни рефлексите, времето и опита на играча с контролите.