Twitter вече ще показва реклами между истории във флота, подобни на това, което виждаме в Snapchat

Twitter ще започне да тества рекламата във Fleets, неговият отговор на услуги като Snapchat и функциите „история“ на Instagram, които позволяват на потребителите да излъчват мимолетни актуализации.

Fleets, версията на Stories на Twitter, получава реклами. Компанията обяви днес, че ще започне пилотно тестване на рекламите на Fleet в Съединените щати, което ще донесе реклами на цял екран във вертикален формат в Twitter за първи път, което й позволява да се конкурира по-ефективно с вертикалните реклами, налични в други платформи за социални медии. като Facebook, Instagram, Snapchat и TikTok, наред с други.

Това е един от начините, по които Twitter се опитва да осигури приходи от потребителите си и да диверсифицира потоците си от приходи.През първото тримесечие приходите от реклами на Twitter са се увеличили с 32 процента на годишна база до 899 милиона долара, докато общият рекламен ангажимент се е увеличил с 11 процента. Тъй като се стреми да достигне 315 милиона активни потребители дневно до края на 2023 г., компанията полага съгласувани усилия да добавя повече услуги с по-бързи темпове.

Новата реклама на Fleet ще се показва между Fleets от хора, които следвате, и те ще поддържат както снимки, така и видео във формат 9:16.

Марките могат да включват призив за действие „плъзнете нагоре“ в своите видеореклами, който може да поддържа до 30 секунди материал.

Това е по-малко време за видео от Instagram (до 120 секунди) или TikTok (до 60 секунди), но е в съответствие с най-добрите практики, които подчертават, че по-кратката реклама може да бъде по-ефективна.

Междувременно рекламодателите ще виждат импресии, прегледи на профили, кликвания, посещения на уебсайтове и други типични статистики за реклами в Twitter за своите реклами на Fleet.

Twitter също така ще записва показвания на видео, 6s гледания на видеоклипове, стартирания, завършвания, квартилно отчитане и друга информация за видеореклами.

Миналата година Twitter изпробва Fleets за първи път. Потребителите първо го наказаха, вярвайки, че Fleets е друг начин Twitter да попадне в капана да изглежда като други социални медийни мрежи. Днес обаче Fleets се превърна във важна част от опита на Twitter и неговите потребители.

В сравнение със своите конкуренти, Fleets все още е в ранните си фази, предлагайки доста просто изживяване по отношение на инструменти за създаване. Не е ясно как Twitter планира да осигурява приходи от реклами чрез Fleets в бъдеще.

През ноември 2020 г. функцията ще бъде достъпна за всички потребители по целия свят. Някои хора критикуваха Fleets в началото, въпреки това, Fleets се превърнаха в неразделен елемент от опита в Twitter.

Експериментът, според Twitter, ще позволи на компанията да прецени колко добре функционират тези типове реклами в Twitter, което ще помогне на компанията не само да подобри рекламите на Fleet в бъдеще, но и други места, където рекламите на цял екран могат да бъдат пуснати в бъдещето.

Освен това, докато тестът продължава, той иска да открие как хората се чувстват по отношение на рекламите на цял екран и как взаимодействат с тях.

Twitter отказа да уточни колко или каква част от активната му потребителска база е приела Fleets, вместо да посочи, че 73 процента от хората, които публикуват Fleets, също разглеждат това, което другите споделят.

Тъй като продължава да инвестира в продукта, бизнесът твърди, че ще пусне нови актуализации и функции за Fleets в бъдеще. В Съединените щати потребителите на iOS и Android ще могат да виждат реклами за автопаркове от днес.

Етикетиреклами Пилотни тестове Twitter twitter флот