Туитът на Илон Мъск, че Бърни Сандърс трябва да умре, възмущава всички

Отговорът на Илон Мъск на туита на Бърни Сандърс „Tax the Rich“ предизвика много отрицателни реакции онлайн:

Илон Мъск , главен изпълнителен директор на Тесла и SpaceX , беше широко наказан онлайн за враждата си в Twitter с американския сенатор Бърни Сандърс . Илон Мъск е добре известен със своята привързаност към споделянето на забавни неща в Twitter. Последната му дискусия със сенатор на САЩ Бърни Сандърс, от друга страна, привлече много негативни реакции от интернет потребителите. Мъск отговори на туит от американски сенатор, който заяви, че изключително богатите плащат справедливата сума на данъците. Илон отговори: „Постоянно забравям, че все още си жив“. В опит да троли сенатора, отговорът на Мъск предизвика много критики в Twitter, че е „обиден“ и „подъл“, според нетизъни.

След пандемията Бърни Сандърс предложи облагане на „много заможните“ и също туитира за богатството на Илон Мъск. Враждата в Twitter между Сандърс и Мъск възниква, когато Съединените щати се опитват да повишат данъците на свръхбогатите. Според Ройтерс, демократите в Сената на САЩ са предложили да облагат с данък акциите на милиардери, както и други търгуеми стоки, за да помогнат за плащането на плана за социални разходи на президента Джо Байдън и да се справят с пропастта, която им позволи да отлагат данъците върху капиталовите печалби завинаги. Сандърс предложи годишен данък върху най-богатите 0,1% от американските семейства, който според него ще генерира 4,35 трилиона долара през следващия век и ще намали доходите на милиардерите наполовина за 15 години, според CNN.

„Изключително обидно“, Илон Мъск беше наказан за това, че туитира, че Бърни Сандърс е починал.

Илон Мъск се подигра с туит на американския сенатор Бърни Сандърс относно данъците. Илон Мъск получи критики за неотдавнашен туит, който обижда сенатор от Върмонт Бърни Сандърс, твърдейки, че вярва, че старшият сенатор е мъртъв. Илон Мъск, най-богатият човек в света и главен изпълнителен директор на Tesla Inc., разкритикува бившия кандидат за президент Бърни Сандърс, когато Сандърс заяви, че свръхбогатите трябва да плащат съответната сума данъци.

Илон Мъск, най-богатият човек в света, влезе в нова полемика, когато се ядоса на туита на американския сенатор Бърни Сандърс за данъците. Забележката на Мъск относно „продажбата на акции“ дойде, след като компанията продаде акции на Tesla на обща стойност 6,9 милиарда долара през втората седмица на ноември. Според Индекса на милиардерите на Bloomberg, Мъск е определението на Сандър за „изключително богатите“ с нетна стойност от 285 милиарда долара. Мъск постави нов световен рекорд за обема на активите си по-рано този месец, надхвърлящ 300 милиарда долара, което всъщност го направи първият човек, който го направи.

Според списъка с милиардери на Forbes, нетната стойност на Мъск в момента се очаква да бъде 300 милиарда долара. Той нарасна рязко през следващите седмици в резултат на скока в акциите на Tesla, подхранван от договор с бизнеса за наемане на автомобили Hertz за продажба на 100 000 автомобила Tesla. Сенатор Бърни Сандърс, социалдемократ, независим от Върмонт, е добре известен с това, че защитава американската висша класа и се изказва срещу увеличаващите се различия в доходите и богатството в страната. През 2016 и 2020 г. Сандърс се кандидатира за президент като демократ и загуби от Хилари Клинтън и след това Джо Байдън.