Тестването на производителността на Steam Deck разкри, че повечето игри достигат най-малко 30 Fps на ръчния компютър

Организацията за разработчици на игри VALVE изрично обясни какво означава фразата „фокусиране върху 30 FPS“. Хората, които планират да използват Steam Deck, се притесняваха от изричното използване на термина „фокусиране върху“ от Valve. Pierre-Loup Griffais от Valve се обърна към Twitter, за да подчертае, че оборудването не се фокусира върху 30 FPS, колкото и да препоръчва 30 FPS, е основната, която потребителите на Steam Deck могат да очакват.

Повечето от игрите, които бяха тествани на Steam decker, както се очакваше, „надеждно постигнаха и надминаха“ 30 FPS, освен това можем да очакваме също така да има дискреционен ограничител на FPS, който да даде възможност на играчите да избират между честотата на кадрите и да удължат живота на батерията на мобилния телефон.

„Целта от 30 кадъра в секунда“ намеква за основата на това, което считаме за играемо в нашето изложбено тестване; игрите, които изпробвахме и показахме, надеждно отговаряха и надминаха тази летва досега“, поясни Грифаис в Twitter (много оценен, Gamerant). „По същия начин ще има дискреционен имплицитно ограничение на FPS за настройване на [производителност] спрямо живота на батерията.“ICYMI, eBay в последно време се понижи на търговците на Steam Deck седем дни, след като по-рано дадохме отчет за това как те са отишли ​​в eBay със своите резервации от £4 Steam Deck, увеличавайки ръчния компютър с много паунда.

В този момент имаше различни публикации на Steam Deck в eBay, като всички таксуваха повече от исканата цена на Valve. Няколко публикации имаха налично оборудване за закупуване за над £1000, но eBay вече почисти тези публикации, разкривайки на Eurogamer, че са били в прекъсване на стратегията си за предварителна продажба, тъй като всички публикации за предварителна продажба трябва да гарантират, че нещото ще бъде публикувано в рамките на 30 дни след доставяне.

Какво е FPS?

Е, кадри в секунда [FPS]. Кадрите в секунда са броят на изображенията, които могат да бъдат произведени от вашия компютър за всяка единица секунда, колкото няколко изображения ще произведе вашият компютър и ще покаже, че ще се появи много гладка анимация. По-ниската честота на кадрите съответства на лоша анимация. Обикновено FPS има значение за игрите.

  1. 20 кадъра в секунда не са предназначени за игра на игри.
  2. 20-30 кадъра в секунда са средни, когато става въпрос за игра на игри, но тежките игри изобщо са добри с fps.
  3. 30-45 кадъра в секунда мнозинството от геймърите се чувстват комфортно с тази скорост, но тя все още не е достатъчно висока.
  4. 45-60 кадъра в секунда са достатъчно добри и повечето компютри се опитват да получат това.
  5. 60+ кадъра в секунда Много гладко.

Steam Deck

Преносим компютър за игри, разработен от Valve, се очаква да бъде пуснат през декември 2021 г. Steam Deck включва уникално ускорено устройство за подготовка (APU), работещо от AMD в зависимост от техните модели Zen 2 и RDNA 2, като процесорът работи с четирицентрово/осем струнно устройство и графичният процесор, работещ с осем регистърни модула с пълно оценено изпълнение от 1,6 TFLOPS. И процесорът, и графичният процесор използват променливи честоти на планиране, като процесорът работи някъде в диапазона от 2,4 и 3,5 GHz, а графичният процесор някъде в диапазона от 1,0 и 1,6 GHz в зависимост от текущите нужди на процесора. Valve заяви, че процесорът има практически идентично изпълнение с процесорите Ryzen 3000 PC и изпълнението на GPU като серията Radeon RX 6000. Deck запомня 16 GB LPDDR5 RAM за четириканален дизайн.