Стивън Колбърт говори за сегашното положение в Афганистан: талибани или приятели на талитите? Ето какво трябва да знаете

В късното нощно шоу Стивън Колбърт говори за ужасната ситуация в Афганистан. Колбърт обсъжда и новия план за ускоряване на удара на Джо Байдън. Изискванията за ваксина в Ню Йорк за закрити заведения и ресторанти са подновени и това е тема на шоуто.

Погледът на Стивън за Афганистан и талибаните

В късното шоу, водено от Стивън Колбърт, той обсъди бедствената ситуация, в която се намира Афганистан поради падането на Кабул. Американските войски изтеглиха ценни книжа след 20 години от земята на Афганистан. След няколко дни след извличането талибаните нападнаха и завзеха контрола над почти всяка част на страната.

Колбърт говори за това как талибаните са взели всички скъпи ресурси, които американското правителство е оставило там. Талибаните са взели повечето от военните арсенали като оръжия, боеприпаси и изтребители. Той говори за ситуацията по забавен начин, като същевременно има предвид тежестта на настоящата ситуация.Новото съобщение на талибаните

53-годишният комик разказа колко чудовищен е бил предишният режим на талибаните. Той обсъди времето, когато талибаните бяха на власт и по същество лишиха гражданските права на хората, особено на жените. Докато страната е в смут, талибаните предложиха нова идентичност за себе си, претендирайки за реформация. Казват, че вече не са същите талибани.

Те се заклеха да се преоткрият, тъй като си дадоха ново име „приятели на талибаните“, а не талибани, което предполага тяхното твърдение, че са приятелска асоциация, която не насърчава насилие. Колбърт съобщи по забавен начин, че талибаните са обещали, че няма да се впуснат в убийства за отмъщение.

Колбърт за новия план за усилване на Байдън

След това звездата от „Късно шоу“ промени темата и започна да обсъжда новия план за усилване от Байдън, където хората ще бъдат препоръчани да правят снимки на covid. Предвижда се инжекциите да бъдат получени 8 месеца след получаване на 2-та доза. Съобщава се, че малко избрани лекари и медицински сестри ще получат ваксините до средата на септември.

Той небрежно се пошегува как половината от американското население все още не е приело удара. Този бустер ще бъде напомняне за хората, които все още не са взели необходимите дози, добави той.

Сет Майърс в късна нощ

В „Късната нощ със Сет Майерс“ той повтори това, което Байдън беше обърнал към сегашната променяща се ситуация в Афганистан. Той се пошегува как талибаните са създали такава заплаха само в рамките на една седмица и как трябва да им бъде дадена отговорност за сметките, свързани с инфраструктурата.

Домакинът, Майерс говори за Байдън, докато обсъждаше плавното поемане на властта от талибаните над Афганистан и неговите военни, когато американските военни се оттеглиха от териториите на Афганистан поради мирно споразумение, подписано между Тръмп и талибаните в миналото. Той също така обърна внимание на решението на Байдън да не помага на Афганистан парично.

Други новини

Ню Йорк наскоро въведе нови изисквания за ваксина за заведения, които са на закрито и ресторанти. Съобщава се, че са актуализирали изискванията, така че хората да могат да посещават тези места без никакъв страх и да се чувстват в безопасност.

В шоуто „Тази вечер“ водещият Джими Фалън също говори за новия план на Байдън за ускоряване на снимките за препоръчване на хората да бъдат убождани и да правят снимките навреме. Той съобщи новината чрез обичайните си закачки за това как Белият дом прави трейлър на този план, така че американците да купят идеята. Чрез закачките си той се обърна и към новите изисквания към закритите заведения и ресторантите.