Ще се върне ли Паника сезон 2 или е отменен? Новини за датата на издаване

Паника сезон 2 няма да бъде наличен в Amazon Prime Video. Но защо шоуто беше прекратено само след един сезон?

Паника сезон 1: Въведение

Паника е нов американски юношески драматичен сериал, достъпен в Amazon Prime Videos. Лорън Оливър написа и продуцира Panic, по модела на нейния най-велик роман, за малко градче в Америка, където абитуриенти се състезават в турнир, които смятат, че е последната им възможност да напуснат. Тази година обаче системата е променена и те трябва да определят какво са готови да пожертват, за да излязат. Учениците се състезават в играта, наречена Panic, за парична награда от 000. В дейността се очаква играчите да се изправят срещу тревогите си. Играта, която в началото изглежда проста, става завладяваща с напредването си. Играта завършва с разкриване на много по-голям сюжет зад нея. Главните герои в Panic се играят от Оливия Уелч, Майк Файст, Джесика Сула, Рей Никълсън, Енрике Мурчиано и Кармън Джоунс. Изпълнителни продуценти бяха Джо Рот, Джеф Киршенбаум и Адам Шрьодер. Съизпълнителни продуценти бяха Линли Бърд и Алиса Алтман. Amazon Studios разработи „Паника“.Прочетете също: Вампирът умира за нула време, епизод 4, дата и промоция

Защо Panic беше отменена след един сезон?

Deadline твърди, че сериалът е прекратен. Услугата за стрийминг е избрала да не подновява трилър шоуто YA за допълнителни епизоди. Ще бъде обезсърчаващо за мнозина, които очакваха програмата с нетърпение, повдигайки въпроси относно това защо тя не се подновява. Като се има предвид колко малко телевизионни програми бяха отменени през 2020 г., това прекратяване може да звучи изненадващо за някои. Има няколко причини това да не се е случило.

Казано по-просто, програмата не беше толкова успешна като The Wilds, YA сериал, който дебютира през 2020 г. Имаше дори потенциал програмата да бъде продължена, но тогава нещо повлия на решението на Amazon да не продължава с Panic Season 2.

Още първият сезон всъщност представи цялата история. Получихме цялата игра на Panic, от началото до края, предоставяйки ни пълното представяне на романа на Лорън Оливър. Тъй като изглеждаше по-скоро като минисериал, вместо като нещо, което изисква допълнителен сезон, за да завърши сюжета, Amazon реши, че не е необходимо да удължава сериала.