Samsung x AMD Новият Exynos 2200 унищожава конкуренцията, като побеждава Apples A14 Bionic чипсет

Samsung заяви по-рано тази година, че най-добрият процесор Exynos с графичния процесор Radeon на AMD скоро ще бъде наличен. Въпреки че бизнесът не е казал колко повишение на производителността можем да очакваме от новия чипсет, се спекулира, че той може да надмине най-новия процесор на Apple, A14 Bionic. Първият истински AMD GPU бенчмарк вече се появи в интернет.

Опитите на Samsung да разработи свои собствени чипсети бяха смесени. За момент изглеждаше, че са на ниво с Qualcomm, но след това започнаха да изостават, но сега се върнаха и изглежда, че са се върнали по по-голям и по-добър начин.

Били ли сте член на хейтърите на Exynos поради лошото му представяне на игри? Samsung взе приноса присърце и сега си сътрудничи с AMD, за да създаде поръчан графичен процесор за следващия си флагмански процесор Exynos. AMD ще предостави висок клас GPU опит за смартфони, задвижвани от Exynos като част от сътрудничеството, което беше обявено на Computex 2021. Прочетете също – Samsung Galaxy M52 5G може да има Snapdragon 778G SoC, тройна камера от 64 мегапиксела и Повече ▼.Усъвършенствани технологии като проследяване на лъчи и засенчване с променлива скорост ще бъдат включени в новия графичен процесор RDNA2, което ще доведе до по-голяма разделителна способност на графиката и подобрена енергийна ефективност. RDNA2 графиката, най-новата на AMD, се намира в графичните карти на AMD от серия 6000, както и в Sony PlayStation 5 и Xbox Series X/S.

Съобщава се, че южнокорейската технологична компания тества чипсет Exynos с ядра Radeon GPU и Cortex A77, според туит от добре познат източник IceUniverse. Съветникът изпрати екранна снимка на програмата за сравнителен анализ на графиката 3DMark, в която процесор Exynos с AMD GPU отбеляза 8 134 точки в теста Wild Life със средна честота на кадрите от 50 кадъра в секунда. Този резултат превъзхожда iPhone 12 Pro Max, който имаше процесор Apple A14 Bionic и отбеляза приблизително 7442 точки с честота на кадрите от 40 кадъра в секунда.

Според IceUniverse, Samsung ще пусне три нови чипсета тази година. Два от трите процесора, според източника, ще бъдат чипове от висок клас, базирани на RDNA архитектурата на AMD.

Samsung Exynos 2200 ще наследи Exynos 2100, който беше пуснат по-рано тази година. Други процесори, като серията Samsung Exynos 1200 и серията Samsung Exynos 800, ще бъдат пуснати тази година. Според GSMArena, Samsung ще демонстрира графичния процесор през юни 2021 г., като следва официално съобщение. Според източника, първите телефони с графични процесори AMD няма да бъдат налични до следващата година. Понастоящем няма определен график за това.

Според ZDNet Korea Samsung също работи върху лаптоп с Windows. Този лаптоп ще се захранва от флагманския процесор 2200, който ще бъде пуснат през третото тримесечие – след представянето на слуховата серия Galaxy Note 21. Наследникът на Exynos 850 SoC вероятно ще бъде третият чипсет от среден клас от серията 800.

По това време сложни функции като проследяване на лъчи и засенчване с променлива скорост не се използват в много мобилни игри. Samsung, от друга страна, може да си сътрудничи с разработчиците на игри, за да разработи уникални заглавия, които се възползват от предимствата на платформата Exynos. Преди това Samsung резервираше пускането на Android на Fortnite за своите телефони Galaxy за един месец, преди да го направи достъпно за други устройства. Серията RX 6000M от AMD включва и няколко нови графични карти за мобилни платформи.

Етикетиamd чипсет Samsung технология