Съобщава се, че Джони Деп е изправен пред бойкот от Холивуд след загубата на съдебно дело, заведено от бившата Амбър Хърд

През 2020 г. съдия реши, че представянето от британския вестник The Sun на Джони Деп като „пот риза“ в история от 2018 г. е „значително очевидно“ в клеветническите доказателства на артиста срещу източника на енергия. Изпълнителят на Mortdecai се опитва да разстрои решението, докато държи здраво за делото си за клевета за 50 милиона долара срещу бившата Амбър Хърд, която го обвини за малтретиране в коментар на Washington Post през 2018 г., за да премине предварителния процес през април следващата година. Междувременно той ридае заради свиването си в холивудските кръгове при първата си среща, след като загуби делото си за критика.

На среща с The Sunday Times, Деп разгледа това, което той твърди, че е „черният списък на Холивуд за мен“, докато се движи около неговия случай и отношенията си с Хърд, за които не му е позволено да говори открито. Артистът се опитва да развие предстоящия си филм Минамата, в който играе истински фотографски художник У. Юджийн Смит. И все пак той не приема, че филмът получава вниманието или рекламата, която трябва да накара, поради изключително отворения си късен живот в близост до дома.

По време на съдебните процедури Хърд гарантира за дълги периоди от предполагаемо малтретиране от страна на Деп, заявявайки, че той „недвусмислено е предприел стъпки, за да ме убие често, особено по-късно в отношенията ни“. Освен това тя каза, че той е ударил както нея, така и сестра й Уитни и е предприел стъпки, за да хвърли Уитни надолу по стълбите, сред различни истории. Вземайки всички неща заедно, чул определени 14 събития на предполагаема атака от Деп.След дебюта си в Обединеното кралство, нещо повече, Ирландия, Минамата все още няма дата за доставка в САЩ. „Няколко филма се свързват с хора“, разкри Деп пред The ​​Sunday Times. „Също така, това влияе на тези в Минамата и на хората, които изпитват сравнителни неща. Нещо повече, за каквото и да е... за черния списък на Холивуд за мен? Ограничен, един артист в нежелано и хаотично обстоятелство през последните няколко години? Той каза, че „се движи към мястото, където трябва да отида, за да направя всичко това… за да разкрие нещата“.

През ноември 2020 г. Деп напусна заведението на Warner Bros. Fantastic Beasts в съответствие със студиото. Преди това студиото точно като шеф Дейвид Йейтс и сценарист/писател Дж. Роулинг открито предложи помощта си за артиста през 2017 г. Деп описа настоящата си ситуация в Холивуд като „глупост на медийната наука“.

„Каквото съм преживял, това съм преживял“, каза той. „И все пак, в крайна сметка, тази специфична област от живота ми беше толкова нелепа…“

Деп също изрази благодарност към феновете си за помощта.

„Те постоянно са ми били шефове. Те са в по-голямата си част наши мениджъри. Купуват билети, акции. Те направиха тези студия богати, но не успяха да си спомнят това доста време. Абсолютно не съм“, каза Деп. Джони Деп, изцяло Джон Кристофър Деп II, (замислен на 9 юни 1963 г., Оуенсборо, Кентъки, САЩ), американски артист и артист, известен със своите разнообразни и нестандартни филмови решения. Той постигна може би най-забележителния си напредък като капитан Джак Спароу в сериала „Карибски пирати“. На 16 години Деп напусна средното училище, за да търси музикална професия. Неговата група The Kids се мести от Флорида, където прекарва по-голямата част от юношеството си, в Лос Анджелис.