Ролева игра за обхождане на подземия „Demon Gaze EXTRA“ беше обявена за Nintendo Switch

Издателят Kadokawa Games обяви, че Demon Gaze EXTRA, подобрена версия на оригиналния Demon Gaze за PS Vita, ще дойде в Switch.

Първоначалният продуцентски опит все още ще бъде ангажиран, но този път те ще работят с Cattle Call. Заедно с изданието Switch ще бъде пусната и версия за PS4.

Demon Gaze EXTRA, който може да се похвали с подобрена графика, подобрени контроли и обещание за допълнително съдържание на етажа, ще бъде пуснат в Япония на 2 септември за 7480 йени. Ще се предлага и ограничено издание от 11 480 йени.Demon Gaze беше пуснат за първи път на PS Vita през 2013 г., а по-късно беше пуснат на запад година по-късно. Push Square му даде оценка 6 от 10, като каза:

Demon Gaze може да не определя жанра, но предоставя на собствениците на Vita приятно – макар и изтощително предизвикателно – въведение в обхождането на подземия от първо лице. Въпреки недостатъците си, набор от полезни механики на играта, съчетани с колоритен състав от герои, осигуряват достатъчно интрига, за да си струват трийсетте часа, които ще прекарате ниво, за да си проправите път през това приключение. О, и споменахме ли, че има вокалоиден саундтрак за феновете на Hatsune Miku?

Demon Gaze II, продължение, беше пуснато през 2016 г. на PS Vita и PS4 на запад.

Малки отзиви за Деймън Гейз

Demon Gaze дебютира в Япония миналия януари и продаде 25 316 физически копия през първата си седмица, надминавайки по продажбите Monster Monpiece на Compile Hearts, който беше пуснат на пазара същия ден. Извън Япония, собствениците на PlayStation Vita се зарадваха, когато успешният етаж на Kadokawa Games беше обявен за пускане в Северна Америка и Европа; с такива данни за продажбите трябва да е хубаво, нали? За съжаление, въпреки някои обещаващи функции, играта не успява да отговори на рекламата.

Оз, младо момче с любопитна способност да улавя и манипулира демони и случай на задължителна амнезия, е главният герой на играта. Героят скоро се бие с демон, наречен Комета, след като се събужда в много тъмна и пуста тъмница, но за негово щастие този противник е сравнително слаб и отнема само три удара, за да победи. Излишно е да казвам, че следващата битка ще бъде много по-трудна.
След кратък разговор с много едра червенокоса дама, главният герой е въвлечен не само в търсене да предизвика и хване различните чудовища, които тероризират земята, но и в съмнителна сделка с млада жена, която държи хан с някои изненадващи ценови схеми.

Наемателите на странноприемницата, от друга страна, са колоритен състав от герои, които ще ви помогнат няколко пъти по време на пътуването ви – дори и да имат склонност да се съблекат до набедрените превръзки. Касъл, красив търговец на оръжие, Лезерем, надмен елф, който ви ограбва на сляпо в магазина си за артикули, и Промет, младо момиче, което спи в ковчег и съживява вашите паднали членове на партията – срещу заплащане, разбира се – са сред тях.

Сценарият на комикса, който се състои предимно от диалози на героите, е отличен и помага за разведване на атмосферата след дълго пътуване през тъмницата.

Въпреки че сюжетът може да бъде малко клиширан, оптимистичният текст и добре развитите герои осигуряват достатъчно мотивация, за да преследвате и издържате на многото скучни битки, пред които ще се сблъскате по пътя. Въпреки това, сцени като прислужницата-котка Пиней, която подушва бельото на управителя на гостилницата Фран и гореспоменатата Фран, която ви притиска да докосвате неподходящо гърдите й, за да „проверите, че не е демон“, са болезнено ненужни разказни моменти в тази игра.