Рийз Уидърспун разкри, че университетът в Станфорд не е позволил да се снима законно блондинка, но е направил изключение за друг филм

Руса по закон е американски комедиен филм от 2001 г., който беше огромен блокбъстър. За нея се говори и до днес, почти 20 години по-късно, и се смята за една от класиците. Невъзможно е да мислим за жанра романтична комедия-драма, без да мислим за Blonde в закон.

Режисьор е Робърт Лукетич и продуциран от Марк Плат и Рик Кидни. В него имаше огромни имена от индустрията като Рийз Уидърспун , Люк Уилсън , Селма Блеър , Матю Дейвис , Виктор Гарбер , и Дженифър Кулидж .

Каква е историята на блондинката по закон?

Legally Blonde следва Ел Уудс, Рийз Уидърспун, известно момиче от сестринството от SoCal. Когато гаджето й я води в скъп ресторант, тя си мисли, че ще й предложи брак, но той имаше други планове! Той се разделя с нея, защото планира да отиде в юридическия факултет в Харвард и не смята, че Ел е достатъчно сериозна. Тогава Ел е на мисия да докаже, че греши. Тя издържа изпитите си и също влиза в Харвард. Това, което следва, е бунт от смях и хаос, докато Ел най-накрая получи щастливия си край, въпреки че не с когото е мислила, че ще има! Филмът е базиран на романа на Аманда Браун 'Блондинка в закон'.Място за заснемане на законно блондинка

Legally Blonde се снима в Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс. Там обаче всъщност не е заснето напълно! То е заснето на USC , UCLA , и на Калифорнийски технологичен институт . Първоначалното местоположение, което са имали предвид, не е нито едно от тези места. Първоначалната обстановка на филма също не беше Харвард. Беше Станфордския университет , Калифорния. Но в Станфорд има правило „забранено за снимане“, поради което на екипа не беше разрешено да снима там. Ако им беше позволено, щеше да има смисъл, защото героите и самата авторка на книгата са посещавали Станфордския университет и би било подходящо, тъй като цялата книга се развива там. Но това не се получи. Самата Рийз Уидърспун също посещава Станфордския университет, но това не ги накара да се съгласят да им позволят да снимат и там.

Станфорд наруши правилото си „Без заснемане“ за друг проект

Наскоро обаче университетът наруши строгото си правило за друг проект - проекта на Иса Рае „Несигурен“. След това Рийз Уидърспун разкри истинската причина, поради която Станфорд се колебае да им позволи да снимат там.

Причината:

Те са много внимателни към това поради целогодишната дейност в кампуса и за да защитят поверителността на своите служители и студенти. Почти 2 десетилетия по-късно университетът направи изключение, малко след което Рийз Уидърспун разкри това. Въпреки това всичко беше забавление и игри и нямаше никаква горчивина в нейния туит. Дори не би трябвало да има, като се има предвид, че Legally Blonde така или иначе беше огромен хит, независимо къде е заснет. Сега не можем да си представим, че Ел Уудс отива другаде, освен Харвард! Филмът винаги ще има специално място в сърцата ни и ще бъде предаден и на бъдещите ни поколения. Това постави стандарта за много филми и кой знае, може би това беше за по-добро?