Ретро-вдъхновеният фотоапарат на Nikon, за да се конкурира с марки като Olympus и Fujifilm при стартиране през юни 2021 г.

Според нов източник, Nikon работи върху „ретро-вдъхновено“ и „подобно на DF“ тяло на камерата, което може да бъде пуснато през юни.

Nikon проектира „вдъхновено от ретро“ тяло, базирано на стария Nikon FE10, съчетаващо традиционно шаси с авангардни технологии, като алтернатива на ретро дизайните на камерите на Olympus и Fujifilm

Според нов доклад, Nikon работи върху „Df-подобна“ камера, базирана на Nikon Df, където „f“ означава „фюжън“ и разполага с корпус в стил ретро филм SLR с цифров сензор за изображение вътре . Df, от друга страна, беше FX камера с пълен кадър, докато сегашното обратно тяло може да има APS-C сензор.Освен това може да видим тази нова камера още през юни, тъй като се говори, че Nikon Asia планира продуктово събитие през първата седмица на месеца, което съвпада с новата история на Nikon Rumors.

Очаква се Nikon да пусне нова безогледална камера APS-C, според докладите. През февруари се споменава, че официалното съобщение ще дойде през първата половина на 2021 г. Чухме също, че Nikon ще представи нови артикули през първата седмица на юни. Сега идва забавната част: най-новата безогледална камера Nikon APS-C може да е вдъхновена от миналото:

  • Безогледален фотоапарат, вдъхновен от Nikon Df с механични циферблати и артикулиращ панел.
  • Корпусът на фотоапарата е много малък и му липсва ръкохватка, подобно на камерите Olympus OMD или Nikon FE10.

Всъщност класическият стил на фотоапарати като Olympus OM-D E-M10 Mark IV ги отличава от конкуренцията – и това е нещо, което може да помогне на Nikon да спечели пазар, който не се ухажва от Canon или Sony в момента.

Olympus OM-D E-M10 Mark IV е тънък, модерен и невероятно лек. Тази камера Micro Four Thirds изглежда ще впечатли с подобрен 20MP сензор и подобрен автофокус.

Olympus може да направи заглавия наскоро с шокиращата си продажба, но представянето на Olympus OM-D E-M10 Mark IV показва, че компанията за изображения се връща към обичайния си бизнес.

С някои забележителни промени в сравнение с предшественика на Mark IV, Olympus OM-D E-M10 Mark III, този фотоапарат изглежда готов да зарадва феновете на Olympus – и се нарежда като един от най-добрите камери на Olympus досега.

E-M10 Mark III има специално място в сърцата ни, защото е фантастична малка камера с множество полезни функции. Той седи начело на нашето най-добро ръководство за камери за пътуване от доста време, благодарение на олекотения си корпус, 5-осова стабилизация на изображението и 4K видео възможности.

Mk III, от друга страна, не беше без недостатъци. 16MP сензорът на Mk III беше разочароващ, когато беше пуснат по времето, когато 24MP APS-C сензорите бяха стандарт. Имаше и въпроси относно способността на камерата за непрекъснат автофокус да се справя с движещи се обекти.

Може ли Olympus OM-D E-M10 Mark IV, със своя ревизиран 20MP сензор и обещание за подобрения на непрекъснато фокусиране с автофокус, да бъде идеалната камера за тези, които търсят лека, но мощна камера.