Повторно използвана капсула SpaceX, успешно свързана с международната космическа станция, която прави история

Космосът винаги е бил въпрос на страхопочитание за нас и винаги е от голямо значение, когато човек стъпи извън земната атмосфера. Dragon, първият по рода си космически кораб Space X, излетя от космическия център Кенеди във Флорида навреме, насочвайки се направо към Международната космическа станция. На превозвача са му били необходими близо 24 часа, за да стигне до местоназначението си. Астронавтите, които излетяха от космическия център Кенеди на 23rdАприл 2021 г. пътуваха със 17 000 мили в час, за да извървят своето 250-милно пътуване над повърхността на Земята.

С какво това космическо пътуване е различно от всяко друго

Всички искаме да знаем как този космически кораб от ръката на Илон Мъск свърши работата. Илон Мъск, който е един от най-забележителните пионери на технологиите и науката, направи невъзможното възможно. Космическият кораб се приспособи към един от докинг портовете на станцията и се свърза с МКС. Движенията бяха изцяло координирани от компютрите на космическия кораб. Регулаторите на земята и космическите изследователи на борда на контейнера и станцията наблюдаваха внимателно, но компютрите отговаряха. След това двата занаята бяха закрепени заедно с много примки. Космическите пътници в този момент гарантират, че уплътнението между космическия кораб и станцията е било здраво и че пневматичната сила вътре в космическия кораб и станцията е била нещо много подобно. В този момент те отвориха инкубатора и преминаха в станцията. Космическите пътници Crew-2 се качиха на Международната космическа станция, преминавайки през люка към топли поздрави от техните сродни космически изследователи в орбиталното изследователско съоръжение. Първо, чрез извеждането беше японският космически пътешественик Акихико Хошиде, следен от Томас Песке от Франция, в този момент космическите изследователи от НАСА Меган Макартър и Шейн Кимброу. В този момент те се събраха уютно около отвора за инкубация за подходяща покана. Голяма фокусна точка на централната цел на космическите пътници ще бъде изследването с „тъканни чипове“ или „малки модели на човешки органи, съдържащи различни типове клетки, които действат по същия начин, както в тялото“ и че очакванията на НАСА ще стимулират подобрението на лекарства и имунизации, както е посочено от космическата организация. Тази работа ще се разшири върху дълги периоди на разглеждане на природни и други логически чудеса на борда на МКС, където средата на микрогравитацията може да даде на изследователите превъзходно основно разбиране за това как функционира нещо.Защо това е толкова голяма стъпка за Американската космическа програма

НАСА премина през над 10 години в опит да подкрепи персонала на борда на 21-годишната космическа станция след оттеглянето на нейната програма за космически совалки през 2011 г., като остава руският космически кораб 'Союз' като самостоятелна алтернатива за отвеждане на космически пътници до и от МКС. Съединените щати плащаха на Русия цели 90 милиона долара за всяко място за тези излети. Доста дълго време SpaceX работи по споразумение с фиксирана стойност от 2,6 милиарда долара за изграждане на своя космически кораб Crew Dragon по програмата на НАСА Commercial Crew, която без прецедент за набора от опит на космическата организация даде над задачата за изграждане и тестване на група, която е похвална. космически кораб към частната зона. Мисията е запазена марка в усилията на SpaceX да използва повторно оборудване за космически полети, за да намали разходите за космически полети. И корпусът Crew Dragon, наречен „Опит“, и ракетата Falcon 9, която го изведе в орбита, са летяли в космоса преди това. Въпреки факта, че през последните години организацията е прехвърляла спонсори и космически кораби в много случаи за изпращане на сателити и полезен товар, това означава, че първото преминаване през организацията е използвало повторно оборудване за пилотирана мисия.