По-бързите скорости на зареждане на страници идват в Google Chrome за Windows, MacOS и Linux

Google работи върху надстройка на Chrome, която ще повиши производителността на клиентите под Windows, Linux и macOS.

Очаква се Google Chrome 92 да има поддръжка за „кеш назад-напред“ на настолни платформи, според Windows Latest. Когато потребителите натиснат бутоните „назад“ или „напред“, функцията, която е налична в Android от дълго време, позволява незабавно зареждане на страницата.

Google тества функционалността от почти две години, според списанието.Разгледайте нашия обзор на най-добрите налични корпоративни VPN услуги.

По-долу е даден списък с най-добрите прокси услуги, достъпни в момента.

В момента съставихме списък с най-добрите анонимни браузъри.

„Кешът за връщане назад е функция на браузъра, която подобрява потребителското изживяване, като поддържа страницата жива, след като потребителят я напусне, и я използва повторно за навигация в историята на сесиите {бутони назад/напред на браузъра, история. back() и т.н.} за бърза навигация. Google отбеляза, че кешираните страници са „замразени“ и „не стартирайте никакъв JavaScript“.

Постепенно въвеждане

Въпреки че точната дата на пускане все още не е определена, Google Chrome 92 се очаква да бъде пуснат в рамките на следващите няколко месеца.

Вместо да използва метода „Origin Trial“ за тестване на новата услуга, Google постепенно ще я въведе. В резултат на това някои потребители вероятно ще получат функцията по-рано от други. Тези, които нямат търпение, могат ръчно да го активират чрез менюто с флагове на Chrome.

„Тази функция вече беше пусната за Android. Google заяви: „Искаме да започнем да експериментираме с кеша назад в настолни среди.“

Подобни функционалности се поддържат от много години както във Firefox, така и в Safari, както на настолни, така и на мобилни платформи, според обширен анализ на компанията.

  • Кеш за връщане назад и напред
  • Когато използвате бутоните за връщане назад и напред в браузъра си, оптимизирайте страниците си за бързо зареждане.
  • Кешът назад/напред (съкратено bfcache) е функция на браузъра, която позволява бърза навигация напред-назад. Това значително подобрява изживяването при сърфиране за потребителите, особено тези в по-бавни мрежи или устройства.
  • За уеб разработчиците е жизненоважно да разберат как да оптимизират вашите уебсайтове за bfcache във всички браузъри, така че потребителите ви да могат да се възползват.

Съвместимост с браузъри

В продължение на много години bfcache се поддържа както във Firefox, така и в Safari, както на настолен компютър, така и на мобилни устройства.

Chrome активира bfcache за навигация между сайтове на Android за малка част от потребителите от версия 86. Поддръжката на Bfcache за навигация между сайтове ще бъде предоставена на всички потребители на Android в Chrome 87, с цел да се поддържа навигация от същия сайт в близкото бъдеще.

bfcache основи

Докато потребителят се отдалечава, bfcache съхранява пълна моментна снимка на страницата (включително купчината на JavaScript) в паметта. Ако потребителят желае да се върне, браузърът може бързо и ефективно да възстанови цялата страница, тъй като тя се съхранява в паметта.

В този момент bfcache може да направи значителна разлика в скоростта, с която се зарежда предишната страница.

Тъй като ресурсите не трябва да се изтеглят отново, bfcache не само ускорява навигацията, но и спестява данни.

Според данните за употребата на Chrome една от всеки десет навигации за настолни компютри и една от всеки пет мобилни навигации са назад или напред. Браузърите с активиран bfcache може да елиминират транспортирането на данни и времето за зареждане за милиарди уеб страници на ден!