Първи поглед към проекта на Google Valhalla, ръчната игрална конзола с Android, захранвана от Qualcomm Snapdragon

Qualcomm, за която преди се твърдеше, че работи върху марка смартфон за игри, сега се твърди, че работи върху собствена преносима конзола, която ще се захранва от бъдещата операционна система Android 12.

Според Android Police тази преносима игрална система ще изглежда много като Nintendo Switch, но ще работи с Android и ще се захранва от процесор Snapdragon. Според източника той е виждал неокончателни снимки на устройството, но е избрал да не ги разкрива.

Накратко, преносимата игрална конзола на Qualcomm ще изглежда като по-дебел смартфон с подвижни контролери от лявата и дясната страна.

Ръчните игрови системи, които изпълняват емулирани игри, не са нови, но едно нещо, което им липсва, е изчислителна мощност, освен ако не се позовавате на Project Valhalla, който ще бъде пуснат скоро. Той ще се предлага за 9 и ще включва чипсет Qualcomm Snapdragon 855 и 5,99-инчов дисплей. Какво точно означава това? Неговият капацитет за обработка е достатъчен за стартиране на PSP, Gamecube и дори избор на игри на Nintendo Wii без затруднения.

Очаква се да се предлага в две версии: основен и професионален модел, на цена съответно 9 и 9. Въпреки че се казва, че последният има по-голяма RAM (8GB) и място за съхранение (128GB), и двете са съвместими с допълнителна докинг станция, която ви позволява да ги свържете към дисплей за игри на голям екран. Включени са също слот за microSD разширение и батерия от 5000 mAh, които трябва да издържат поне няколко часа яростни игри. Искаш ли едно? След няколко седмици ще трябва да отидете в Indiegogo, за да поръчате предварително.

Какви функции има новата конзола с Android 12 на Qualcomm?

Формата на конзолата наподобява „по-дебел, по-обемист смартфон“, според Дейвид Ръдок от Android Police, което „ще помогне на процесора да работи по-бързо и значително по-ефективно от скорошен ултратънък смартфон“.

Съобщава се, че устройството ще има D-Pad в стил PlayStation Vita, аналогови тригери и неназован „флагмански“ чипсет на Qualcomm. Въпреки че е възможно това да бъде флагман от предишно поколение, като Snapdragon 835 или 845, за да се запази цената ниска.

Това би трябвало да е достатъчно за игра на някои от най-взискателните мобилни игри със силна охладителна система, за да предпази процесора от прегряване.

Следните функции ще бъдат включени в новата конзола с Android 12 на Qualcomm.

Външен вид

Според слуховете следващата конзола на Qualcomm ще бъде поразително подобна на Nintendo Switch. От лявата и дясната страна на устройството ще има подвижни контролери. Въпреки че действителните пропорции на преносимата конзола тепърва ще бъдат пуснати, тя ще бъде по-дебела от смартфон. По-силните охладители ще могат да се поберат в по-дебелия дизайн.

производителност

Мощен процесор Snapdragon 888 ще захранва новата преносима игрална конзола на Qualcomm. Този силициев чип има способността да се синхронизира при високи тактови честоти. Операционната система Android 12 ще бъде инсталирана на вашето устройство.

Тъй като Qualcomm планира да пусне преносимата игрална конзола през Q1 на 2022 г., наследник на Snapdragon 888 трябва да бъде включен във вътрешността. Този чипсет също се очаква да функционира при по-високи тактови честоти поради дебелината на устройството, което ще позволи на Qualcomm да използва по-добър охладител.

Етикетипроект valhalla snapdragon project проект valhalla 2021 проект за конзола valhalla ръчен проект на valhalla indiegogo valhalla indiegogo ръчен проект valhalla snapdragon