От Captain Marvel до Black Widow и сега The Marvels; Защо Смяната на половете на Marvel е важни герои и злодеи?

Marvel Studios е в активна роля от представянето на филма на десетилетието „Отмъстителите: Край на играта“. Но изглежда, че Marvel се учи от миналите си грешки и се опитва да направи промени в предстоящите си проекти, върху които иска да се съсредоточи, и този път не само иска да отдели време за правене на филми, но също така иска да не бъде това, което просто се фокусира върху героя ще се фокусира върху всеки елемент, който е важен във филма. Като за начало, да кажем, че вече планира смяна на пола в ролите на злодеи. За тези, които не знаят за това, това е това, което наричаме създаване на измислен герой от комикс, който е мъж и в реалността да изобразим героя във филма като жена и обратно.

Въпреки че Marvel със сигурност е голям франчайз, но със сигурност не се колебае да експериментира във филма, за да възприеме точно реакцията на публиката от елементите, които филмът има. Да, Marvel е човек, който мисли за всичко предварително и се опитва с всички сили да държи публиката прикована и малко експериментиране е нещо, което marvel със сигурност обича да прави. Нека поговорим за тази бавна мания на Marvel да променя големите злодеи в техния избор на пол.Черна вдовица

Филмът „Черната вдовица“ беше пуснат след закъснение и най-накрая стигна до кината през юли 2021 г., но нещо във филма беше шокиращо, че TaskMaster във филма. Първоначално ролята на този герой се играе от мъжки герой в комиксите, а също и в много телевизионни анимационни филми. Но тук Marvel реши да отиде с женски герой за филма.

Ролята на Черната вдовица се изпълнява от Скарлет Йохансон .

Мнозина бяха шокирани и тъй като филмът се върти предимно около женски герои, така че е просто да направи TaskMaster също женски герой. Това е едно от обясненията за това или просто Marvel искаха да направят нещо различно за филмите в сравнение с неговите комикси адаптации.

Капитан Марвел

Докато Капитан Марвел беше пуснат през 2019 г., всички харесаха филма и беше хит, но можеше да бъде много по-добре, когато частта, в която Карол, известна още като Капитан Марвел, получи силата си. Първоначално ролята е изиграна от мъж в комиксите, където той дава силата си на Карол, но във филма тя е заменена с женски герой.

Ролята на Капитан Марвел се изпълнява от Бри Ларсън . Много фенове имаха смесена реакция към него, но не беше нищо особено и беше нещо, което може да се пренебрегне във филма. Отново Marvel Studios тук се опитаха да дадат всичко от себе си, смяташе се, че смяната на пола се случи много по-късно в продукциите и затова някои сцени изглеждаха, че са прибързани.

Чудесата

The Marvels или някои го наричат ​​днес Captain Marvel 2 също обмисля да промени ролята си на злодей на женски герой. докато съвсем наскоро преди няколко месеца наеха някого и никой първоначално не предположи на кого ще изиграе ролята. Но феновете се задълбочиха и стигнаха до заключението, че тя ще играе ролята на злодей в The Marvels. Ролята на Капитан Марвел ще бъде повторена от Бри Ларсън. Въпреки това, ролята на Кри Генерал и/или Император този път може да бъде изиграна от актриса Зау Аштън .

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Бри Ларсън (@brielarson)

Заключение

Докато Marvel Studios все още работи и се опитва да направи героите по-благосклонни към публиката, а не просто да се придържат към своите комикси, само времето ще покаже дали тази промяна на студиата на Marvel е ефективна или не.