OneWeb се ​​съгласява съюзът на SoftBank да получи японски регулаторни одобрения

SoftBank, най-голямата интернет компания в Япония, установи партньорство с OneWeb, за да разшири своите широколентови услуги за ниска земна орбита (LEO) в Япония и по света. Те ще поддържат сателитни мрежови услуги, използвайки комбинация от услуги на OneWeb и SoftBank, като услуги за разширена комуникация и DX платформа.

Получаването на регулаторни одобрения и създаването на наземни станции в Япония са част от това партньорство. Партньорството със SoftBank, който инвестира в OneWeb, е важна стъпка към осигуряване на регулаторни одобрения и създаване на подови станции за нарастващото съзвездие на стартъпа в Япония.

SoftBank притежава дялове в технологични, енергийни и икономически бизнеси по целия свят, а също така управлява телекомуникационна компания в Япония, обслужваща повече от 45 милиона мобилни телефони и бизнес абонати.OneWeb заявиха, че тяхното партньорство ще предлага на пазара техните комбинирани комуникационни продукти и услуги, които ще включват платформи, разработени от SoftBank за дигитализиране на бизнес операциите.

Нетните пари на SoftBank за фискалната година, приключила на 31 март, бяха приблизително 46 милиарда долара, нов връх за японския всеобхватен бизнес.

Тези цифри бяха подпомогнати от печеливши залози в Eyesight Fund на компанията на стойност 100 милиарда долара и неговия наследник, който включваше печалби от южнокорейската компания за електронна търговия Coupang и услугата за доставка и дистрибуция на храни DoorDash, когато бяха листвани на публичните пазари.

Представянето ще подхрани интереса на инвеститорите към основателя на SoftBank Маса Сон, който често говори за инвестиране в близко бъдеще, когато универсалната комуникация достигне „сингулярност“ или когато компютрите могат да мислят по-интелигентно от хората.

COVID-19 беше обвинен от Son, след като SoftBank отчете първата си годишна загуба от 15 години през 2020 г. с оперативна загуба от 1,36 трилиона йени (12,7 милиарда долара).

Японската фирма беше ранен дилър на OneWeb. Той се опита да създаде сливане между стартъпа и Intelsat, оператор на сателитен флот, който управлява спътници в геостационарна орбита, в една точка (GEO).

Тъй като пандемията от COVID-19 ескалира, Intelsat подаде молба за защита от фалит през май вероятно 2020 г., процедура, която все още работи година по-късно.

SoftBank се върна с капиталова инжекция от 350 милиона долара, след като британското правителство и индийската телекомуникационна компания Bharti Worldwide спасиха OneWeb от глава 11 през ноември. Hughes Network Units, която произвежда части от наземната секция на OneWeb, вложи 50 милиона долара в проекта.

Той вече е разположил повече от една трета от своя флот от 648 сателита LEO, изпреварвайки целта си да пусне частични решения до края на тази година и в световен мащаб през 2022 г.

OneWeb обяви на 10 май, че ще инвестира неразкрита сума в базирания в Тексас доставчик на саткоми TrustComm като част от плановете за създаване на ново правителствено дъщерно дружество за предлагане на услугите си.

След като сключи демонстрационна сделка с Лабораторията за разследване на въздушната енергия на Съединените щати (AFRL) за стратегически арктически местоположения, OneWeb, която очаква Министерството на отбраната да бъде най-голям клиент, обяви придобиването. Основният изпълнител на споразумението е Хюз.

SoftBank има за цел да предостави усъвършенствани безпроблемни мрежови услуги и DX мрежови услуги, като използва глобални технологии за свързване, които комбинират услугите на OneWeb, за да предоставят интернет свързаност по целия свят и да дигитализират и революционизират аналоговите индустрии.

OneWeb разположи 36 спътника в своето съзвездие на 26 април 2021 г. С това успешно стартиране OneWeb вече има 182 спътника в орбита от общо 648 LEO сателита.

Етикетиonebank softbank