OnePlus 9 срещу Google Pixel 5: Как тези телефони са различни е всички начини

Има само два телефона, които идват на ум, ако искате да купите смартфон, който да бъде здраво направен, със супер чисти приложения и мощни камери за около 0 / £600.

Google Pixel 5 и OnePlus 9 са два от най-добрите телефони от по-висок среден клас на пазара, като всеки предлага впечатляващи характеристики за много по-малко пари от истинските флагмани.

Но кой от двете е по-добър? Според съответните ни оценки, OnePlus има предимството, получавайки 9 от 10, а Pixel 5 8 от 10. Но не е толкова лесно.В тази публикация ще контрастираме Google Pixel 5 и OnePlus 9 Pro. Тези два телефона са най-новите, които Google и OnePlus трябва да продадат. Някои от вас може да твърдят, че това не е честно сравнение, защото разликата в цената между тези два телефона е огромна. До известна степен това може да е вярно, но Pixel 5 е най-доброто, което Google може да даде в момента, и може да се задържи.

Google Pixel 5 е смартфон от среден клас по отношение на спецификациите. OnePlus 9 Pro, от друга страна, е луксозен, водещ смартфон в почти всяко отношение. Разликата в цената между тези два телефона е близо 0. Въпреки това, може ли Google Pixel 5 да се справи с OnePlus 9 Pro? Точно това сме тук, за да разберем. Ще направим всичко възможно да сравним тези два телефона в различни категории, за да можете да вземете информирано решение кой да закупите.

OnePlus 9 срещу цена и наличност на Google Pixel 5

И двата телефона в момента са налични за закупуване, като Pixel 5 стартира на 15 октомври 2020 г., а OnePlus 9 ще се появи в магазините на 26 март 2021 г.
OnePlus 9 започва от 9/£629 за 8GB RAM и 128GB памет и стига до 9/£729 за 12GB RAM и 256GB памет.
Google Pixel 5 все още се предлага за 9 / £599 / AU9 от официалния Google Store, но с неговата ера може да успеете да намерите отстъпка.

Камера и снимайте

И двата телефона се справят по-зле при слаба осветеност. Pixel се справя по-добре с текстурите на кожата, но тоновете са склонни да придобиват нереално по-топъл оттенък от сензора за селфи на OnePlus.

В действителност OnePlus 9 Pro улавя повече информация за косата във видеото по-горе. И в двата случая нито един от тях няма същата острота на закрито, както на открито. Отново, OnePlus 9 Pro осигурява малко по-прецизно разпознаване на косми със своето боке размазване.

Google също така управлява изкривяването на обектива в краищата на рамката по-добре от OnePlus, което е разбираемо предвид по-тясното зрително поле. Въпреки че нито един телефон няма особено добри детайли в ъглите, широкоъгълните изображения на OnePlus 9 Pro имат малко по-забележимо разтягане и изкривяване от Pixel 5. Въпреки това и двете са много по-добри от повечето в това отношение.

Като цяло предпочитам по-мекия подход за обработка на Pixel 5. Въпреки това, поради по-малкия сензор, телефонът на Google не винаги е в състояние да оптимизира наличното ниво на информация. Както се очакваше, качеството се влошава допълнително, когато светлините са изключени. При слаба светлина нито едно от двете не се представя особено добре, като и двете показват високи нива на шум и размазване.