Най-новото сваляне на Google и Sony за поемане на контрол върху технологичния пазар чрез буря

360 Reality Audio на Sony може да се разглежда като трик от много хора, но организацията е развълнувана от прокарването на иновацията напред. Младите мъже от XDA Developers са открили редове от код, препоръчващи Sony и Google да пренесат елемента сред масите на Android.

Въпреки че се появи през 2019 г., яркият 360 Reality Audio дизайн на Sony все още е ограничен до скромен куп администрации и джаджи, включително Tidal, Amazon Echo Studio и собствените високоговорители и слушалки на японската организация. И все пак технологията за пространствен звук, базирана на артикули, която гарантира звук, изпълващ стаята, сякаш идва от всички лагери, може да бъде разтърсен. XDA Developers видяха одити на код на Android, които предлагат Google да работи със Sony за координиране на 360 Reality Audio в своята преносима ОС.

Кодът уточнява добавяне на поддръжка за MPEG-H 3D Audio дизайн - който позволява вокали, инструменти и различни звуци да се задават около аудиторията - към сегмента на рамката на Android MPEG4Extractor. Различни части също изрично се позовават на 360 Reality Audio, включително забележка от компютърния програмист на Sony Кей Мураяма, която изглежда потвърждава организацията между двете организации. „Това е една от кръпките, споменати в събирането „Помощ за Android OS 360RA“ между Google и Sony“, преглежда кодът.Въпреки факта, че работата вероятно все още е в началните фази, поддръжката на подредбата най-накрая ще улесни създателите на приложения за Android да координират възпроизвеждането на 3D звук в своите приложения. Докато администрациите, които навсякъде предлагат подредбата, може да не се нуждаят от поддържани джаджи, според донякъде в кода, който определя виртуализатор, който работи с „всякакви слушалки“.

Този ход несъмнено съответства на голямото намерение на Sony да пренесе 360 Reality Audio на мнозинството. До този момент той е съсредоточен върху създаването на програмни апарати, които биха могли да помогнат на оскъдната библиотека на аранжимента (със само 4000 поддържани песни към януари) и измислени шоута и студия, които могат да уловят подобрения звук. За да приложи елемента към телефоните и звуковите джаджи, Sony заяви, че ще позволи технологията за персонализиране на слушалки от приложението за слушалки на различни производители. Придобиването на Android на Google - най-масовата преносима операционна система в международен мащаб - ще провери значителен успех

Също така има забележка от един от продуктовите дизайнери на Sony, която казва, че „Това е една от кръпките, споменати в събирането „Помощ за Android OS 360RA“ между Google и Sony“, препоръчвайки, че цялото нещо е колективно начинание.

Вероятно най-големият недостатък на тази иновация е, че изисква мелодии, които са изрично доминирани, за да се използва. Сайтът на Sony записва Amazon Music HD, Nugs.net и Tidal като самотни функции в реално време, които предлагат 360 Reality Audio записи, но в случай, че повече телефони с Android започнат да помагат за конфигурацията, това ще доведе до по-голямо присвояване.

Като се замисля за всичко, изглежда, че 360 Reality Audio е много вероятно да дойде в Android. Запитването е дали Sony и Google ще имат възможност да го завършат по график за доставката на Android 12 не след дълго.