Лондон Метрополис - Първото голямо международно летище стартира напълно цифровата контролна кула

Нов автоматизиран контрол на въздушното движение на международното летище

Летище Лондон Сити се превърна в първото голямо международно летище в света, управлявано изцяло от отдалечена автоматизирана кула за контрол на въздушното движение. Намира се в сектора на Royal Docks в Лондон, основно обслужващ финансовия квартал. Притежават го Global Infrastructure Partners (GIP) и Highstar Capital.

Новините следват интензивни тестове и тестове за блокиране на живот на революционни технологии. Авиодиспечерите в центъра за управление на въздушното движение в Натс в Суонуик, Хемпшир, насочват всички летни полети към кацане по разписание от 115 километра.

Прогресивна 50-метрова оптична кула може да предложи контролери с повишен изглед на реалността с асоциирана степен. Технологията представлява голям напредък в световния контрол на трафика.Това ще помогне на летището да посрещне очакваното увеличение на търсенето на полети през летния сезон, тъй като ограниченията за Covid-19 са облекчени.

След завършването на нови стоянки за самолети и паралелна пътека за рулиране с пълна дължина, които започнаха да функционират през декември, инвестицията от няколко милиона паунда в доказани дистанционни цифрови технологии бележи значителен крайъгълен камък в инвестициите на City Airport в неговото бъдеще.

„Ние сме невероятно горди, че сме първото голямо международно летище, което възприема тази променяща играта технология“, каза Алисън Фицджералд, главен оперативен директор на летище Лондон Сити.

„Това ще ни помогне да посрещнем потенциалното увеличение на търсенето на пътници, да засилим администрацията на въздушното движение и да разширим капацитета си, докато авиацията се възстановява от пандемията.

„Това е също така демонстрация на приноса на авиационния сектор на Обединеното кралство към творчеството и неговото лидерство в определянето на бъдещето на полетите. Технологията се представи много добре и е готова за очакваното нарастване на търсенето на полети след операциите й в края на януари, когато британците запазват своите заслужени летни пътувания.

Saab Digital traffic Solutions, с успех тествана и неоспорима системата на летищата Örnsköldsvik и Sundsvall в Швеция, беше пионер по време на тази технология. Шестнадесет камери и сензори, монтирани на мачта, имат 360-градусово отчитане на летището.

Той се предава към нова контролна зала в Центъра за контрол на въздушното движение в Суонуик със супер бързите оптични връзки на Nat.

Добре обучен контролен екип може също да използва изображения на живо, аудио от летището и радарни данни, за да инструктира авиацията да влиза и излиза от летището.

Инсталирана е оптична мрежова система

На 14 HD екрана в контролната зала на Swanwick панорамно движещо се изображение ще покаже потока на живо, който се предава чрез отделни защитени по оптични мрежи.

30-годишната аналогова кула на летище Лондон Сити е значително актуализирана и сега се преустроява като част от програмата за модернизация на летището.

Може също да произвежда цифрови данни, за да има гледна точка на „подобрена реалност“. Технологията на цифровата кула обаче създава план, който е останал почти непроменен през последните 100 години, което ни позволява безопасно да управляваме самолети от почти навсякъде и предоставяме на нашите контролери ценни нови услуги, които биха били невъзможни в традиционната контролна кула.

Допълнителна информация като позивни знаци, височина и скорост на всички самолети, влизащи и излизащи от летището, показания за времето и възможността за наблюдение на движещи се обекти, всички ще бъдат включени в този единен визуален дисплей. За по-задълбочена проверка, камерите с панорамно накланяне и увеличение ще усилят снимките до тридесет пъти.

ЕтикетиАвтоматизирано управление на въздушното движение цифрова контролна кула Международно летище Лондон