Кристофър Белтър получава пробация след изнасилване на 4 тийнейджъри, казва съдията, присъдата в затвора е неподходяща

Кристофър Белтър, 20-годишен мъж от Ню Йорк, получи 8 години изпитателен срок и беше освободен, въпреки че призна за множество обвинения в изнасилване и сексуално насилие.

Той се призна за виновен за изнасилване и сексуално насилие за нападение на четири тийнейджърки, когато той също е бил тийнейджър. Това са 4 отделни инцидента, случили се в дома на родителите му по това време. Фактът, че по това време е бил тийнейджър, е това, което го позволи да си тръгне с минималното наказание, въпреки че вече е възрастен.

Присъдата, която излезе във вторник, шокира всички. От правосъдната система се очакваше повече и това е много несправедливо спрямо засегнатите от действията му.Съдията зад тази присъда

Съдията от окръжния съд в Ниагара Матю Дж. Мърфи III е този, който осъди Кристофър Белтър на 8 години пробация вместо присъда лишаване от свобода и каза, че присъдата затвор за 20-годишния „би била неподходяща“.

За тази присъда той беше критикуван основно онлайн и е обвинен в фаворитизъм и че е „негоден съдия“.

Обвиненията срещу Кристофър Белтър

Кристофър Белтър беше обвинен в изнасилване от първа степен, изнасилване от трета степен и сексуално насилие през 2018 г. Като част от споразумение за признаване на вината, той се призна за виновен през 2019 г. за по-леки обвинения за изнасилване от трета степен и опит за сексуално насилие от първа степен и две обвинения за сексуално насилие втора степен.

Един от адвокатите на жертвата твърди, че Кристофър Белтър е получил сделката за признаване на вината единствено въз основа на цвета на кожата му и влиятелното семейно минало и че това нямаше да е така, ако нарушителят беше цветнокож.

Участие на семейството на Кристофър Белтър

Майката, вторият баща и семеен приятел на Кристофър Белтър се признаха за невинни по свързани обвинения в застрашаване на деца и незаконно общуване с дете.

Според полицията, те са помагали на жертвите с алкохол и марихуана и са били наясно с действията и мотивите на Кристофър Белтър по това време.

Излишно е да казвам, че семейството беше много щастливо от присъдата.

Въздействие върху живота на жертвите

Стивън М. Коен, адвокат на една от жертвите, говори пред The ​​Washington Post ден след процеса и каза, че клиентът му е повърнал в тоалетната, след като съдът е бил отложен.

Той, както и много други, твърдо вярва, че справедливостта не е въздадена.

Момичетата, които Кристофър Белтър и семейството му нападнаха, бяха по-млади от него. Трима от тях бяха 16-годишни тогава, а един 15-годишен. Те са били нападнати между февруари 2017 г. и август 2018 г. в прословутата „партийна къща“ на семейството му.

Животът на Кристофър Белтър ще се нормализира много скоро, но това няма да е така за тези бедни момичета. Заслужиха справедливост. Това ще повлияе и ще промени целия им живот.

Този инцидент само доказва колко пристрастна е съдебната система към мъжете, особено към белите мъже, които имат власт, богатство и привилегии. Ние като общество трябва да се справим по-добре.

Кристофър Белтър също получи възможност да кандидатства за статут на младеж, ако не наруши условията на изпитателния си срок.