„Krafton“ Разработващата компания на PUBG и BGMI набира 5 милиарда долара за финансиране

Krafton, компанията зад PlayerUnknown’s Battlegrounds, или PUBG, стрелецът на кралската битка, планира IPO на стойност 5 милиарда долара.

Krafton, разположен в Южна Корея, има за цел да продаде повече от 10 милиона акции на цена, варираща от 9,78 до 8,36 на акция, според Bloomberg, което може да помогне на бизнеса да финансира големи планове да стане основен играч в бързоразвиващия се сектор на игри . Ако бизнесът успее да убеди инвеститорите, първоначалното публично предлагане на Krafton ще бъде на стойност 25 милиарда долара, което е сравнимо с последната оценка на Epic Games от 28 милиарда долара за Fortnite и Unreal Engine. Това би било най-голямото IPO в Южна Корея, надминавайки предлагането на Samsung Life Insurance от 4,9 трилиона вон през 2010 г.

От излизането си през 2017 г., онлайн мултиплейър бойната игра на Krafton PUBG е продала 25 милиона копия на компютър и конзоли, което я прави една от най-бързо продаваните игри на всички времена. Той планира да пусне две допълнителни игри, базирани на интелектуалната собственост (IP) на PUBG тази година, включително мобилна игра, наречена „PUBG: New State“ и игра, наречена „Battlegrounds Mobile India“, и двете са насочени към индийския пазар.

Компанията също така се разклонява в сектори, включително уеб-базирани анимационни филми, филми и анимация, както и установяване на задълбочено обучение, базиран на AI потребителски бизнес модел.

Компанията също така се разклонява в сектори, включително уеб-базирани анимационни филми, филми и анимация, както и установяване на задълбочено обучение, базиран на AI потребителски бизнес модел. През 2020 г. той генерира приходи от 1,67 трилиона вона, с оперативна печалба от 774 милиарда вона, което е повече от удвояване спрямо предходната година.

IPO на Krafton се съветва от Mirae Asset Securities, както и от Credit Suisse, NH Investment & Securities, Citigroup и JP Morgan.

Според инвестиционната банка Drake Star Partners секторът на игрите вече е установил рекорд за броя на споразуменията, сключени за една година, с над 49 милиарда долара декларирани сделки за 527 инвестиции, придобивания и публични предлагания през първите пет месеца на 2021 г. Това са повече пари, отколкото ще бъдат изразходвани за игри през цялата 2020 г. Компаниите обявиха 142 придобивания на обща стойност 21 милиарда долара между януари и май, според Drake Star Partners. Общо 4,2 милиарда долара са събрани от три компании за придобиване със специална цел (SPACs). Фирмите за частни игри са набрали 4,2 милиарда долара от рискови капиталисти и стратегически инвеститори в 314 миноритарни финанси.

Ценообразуването ще бъде определено през следващите седмици, като се очаква листване през юли. От излизането си през 2017 г., онлайн мултиплейър бойната игра на Krafton PUBG е продала 25 милиона копия на компютър и конзоли, което я прави една от най-бързо продаваните игри на всички времена. Според регулаторна документация Tencent, китайска компания за игри и социални медии, е вторият по големина акционер на Krafton, притежаващ 15,35 процента собственост чрез инвестиционен инструмент.

Цените ще бъдат определени през следващите седмици, като списъкът се очаква през юли. PUBG, онлайн мултиплейър бойната игра на Krafton, е продала 25 милиона копия на компютър и конзоли от излизането си през 2017 г., което я прави една от най-бързо продаваните игри на всички времена. Tencent, китайски бизнес за игри и социални медии, е вторият по големина акционер на Krafton, с 15,35 процента дял, държан чрез инвестиционен инструмент, според регулаторна документация.

Етикетинабиране на средства игри крафтон PUBG