Китайската компания Tencent преустановява новите регистрации в Wechat – ето причината защо

Tencent Holdings спря за кратко регистрацията на нови потребители в широко използваната китайска форма на WeChat, която е приложение за съобщения. Тази стъпка на Tencent директно показва как строгите разпоредби на Пекин влияят неблагоприятно на технологичните гиганти.

Според съобщението на Tencent, че новите записвания за приложението за съобщения Weixin, което има повече от 1 милиард потребители в Китай, няма да работят с мерки за сигурност, за да отговарят на най-новите законни нужди.

Акциите на Tencent, опора на хонконгския индекс Heng Seng, паднаха с 9% във вторник до 446 HK$ в най-големия си спад от 2011 г. Това допълнение към понижението от 7,7% в понеделник.Новото спиране означава първия случай, когато супер приложението, наричано в чужбина WeChat, е спряло да приема нови регистрации след изпращането му, също през 2011 г. Weixin наскоро насочи нормални иновативни редизайни, без да му се намесват задачите.

„Съгласно важни насоки и закони преминаваме през редизайн на технологиите за сигурност, по време на който се преустановяват записванията за индивидуални и публични записи“, каза Tencent в своя авторитетен акаунт чрез уеб-базирана медийна сцена Weibo, китайският Twitter.

Tencent каза в артикулация, че затварянето, което повлия само на нови потребители и събирания, записващи се за приложението, ще приключи до началото на август и е важно за коригиране на иновациите в сигурността.

Обстоятелството на спирането остави финансовите поддръжници неудобни, с нарастващите опасения, че административната ярост, фокусирана върху областта на иновациите, може да повлияе енергично на Tencent, най-голямата уеб организация в Китай. С голяма разлика най-значимият елемент на организацията, WeChat управлява китайските онлайн медии, позволявайки на клиентите да правят всичко - от споделяне на снимки и разговор до плащане за еспресо и да се погрижат за сметките.

Офертите на Tencent спряха точно около 9% при обмен на Хонконг. Като цяло денят беше неприятен за китайските финансови борси, като индексът Hang Seng в Хонконг падна с 4,2%, а Shanghai Composite с 2,5%, в разгара на притесненията относно административните репресии в Пекин.

Спирането дойде, след като китайските контролери започнаха да разследват най-големите технологични организации в страната и начина, по който те събират и използват индивидуална информация. Weixin е може би най-често използваното универсално приложение в Китай, с над 1,2 милиарда динамични клиенти от месец до месец към основното тримесечие на годината.

Независимо от капацитета си за изпращане на текстови съобщения в центъра, Weixin допълнително предоставя широк спектър от администрации от онлайн вноски до финансиране. Някои външни администратори като Pinduoduo, групата онлайн бизнес, допълнително използват фондацията на Weixin, за да достигнат до потребителите, давайки на приложението достъп до чудовищни ​​измервания на потребителските данни.

Този месец китайският контролер за онлайн защита поиска китайското приложение Didi да се откаже от присъединяването към нови потребители, обвинявайки го за неправилно събиране и злоупотреба с индивидуална информация от своите потребители. Дейността дойде само дни след първата продажба на акции на Диди за 4,4 милиарда долара на Нюйоркската фондова борса. 26 от проектите на Didi, включително основното му приложение за придвижване, са били възпрепятствани в разнообразни магазини за приложения.

След дейността срещу Didi, администраторът заяви, че всички китайски организации, притежаващи информация за повече от 1 милион потребители, ще изискват нейното одобрение, преди да търсят IPO в морето.