Избухването на Covid-19 във фабриката на Foxconn удря производството на iPhone, намалявайки го наполовина

Производството на Apple iPhone 12 в завод за производство на Foxconn в Индия е увиснало с повече от половината, откакто работниците, замърсени с COVID-19, очакваха да напуснат постовете си, разкриха два източника пред Ройтерс. Офисът на Foxconn в Тамил Наду произвежда iPhone специално за Индия, номер 2 на пазара на телефони в света. Тамил Наду е един от най-тежко засегнатите щати във втората вълна на Covid, завладяваща Индия. Властите принудиха пълно блокиране в щата от понеделник, затваряйки обществените превозни средства и покривайки магазините, за да опитат умерени болести при наводнения.

Foxconn отказа да забележки относно добива на растенията или изричните нива на персонал. Apple не реагира незабавно на молба за информация. Индия се възползва от прехода на Apple, за да премести няколко творчески пространства от Китай в различни бизнес сектори, докато изследва обменна битка между Вашингтон и Пекин, като Apple обяви през март, че е започнала срещата на iPhone 12 в Индия.Въпреки че голяма част от индийския пазар, управляван от телефони, е малък, главният изпълнителен директор Тим Кук каза през януари, че бизнесът в Индия се е умножил през декемврийското тримесечие, за разлика от по-ранната година, подпомогнат от изпращане на онлайн магазин. Foxconn съответно каза, че стабилните сделки за мобилни телефони са добавени към по-обоснованото от очакваното изпълнение през последното тримесечие в разгара на модела на работа от вкъщи.

Фирмата за статистически проучвания Canalys заяви, че развитието в Индия се е простирало през основното тримесечие, като Apple е изпратила над 1 000 000 iPhone. Интересът към iPhone 12 беше подкрепен от събиране наблизо и примамливи оферти за акаунти, каза Canalys.

Избухване на коронавирус

Независимо от това, позицията беше помрачена от извънредната ситуация на Covid, която потапя Индия, където случаите на COVID-19 и преминаването им наводняваха с рекордни темпове напоследък. Нацията е регистрирала около 22,66 милиона замърсявания и над 246 000 преминавания, като специалистите казват, че истинските цифри може да са много по-високи.

Foxconn не е единственият повлиян производител. Nokia и китайският създател на клетъчни телефони Oppo преди година спряха създаването в производствени заводи в Индия, след като специалистите дадоха положителен опит за COVID-19.