Изявлението на Летития Райт ANTI-VAX убива МИЛИОНИ хора по света

Какво всъщност се е случило?

След като пусна видео на оспорваната ваксина срещу COVID-19, Летития Райт отговори на обвиненията за анти-vaxxer. След като пусна видео, оспорващо жизнеспособността на имунизацията срещу COVID-19, Райт заяви, че не възнамерява да обижда никого. Звездата стана популярна чрез Black Panther и Small Axe. Тя стана акцент в новините наскоро, когато качи видео, в което се съмнява в безопасността на ваксините, разработени за вируса на Корона. Споделеното видео беше от канал в YouTube, наречен On the Table, където водещият беше показан да обсъжда страховете си, свързани с ваксините, въпреки че не беше фактическа информация.

Изглежда, че излъчващият оператор също се притеснява от изменението на климата, обвини Китай, че предава COVID-19, и направи трансфобни забележки. Райт се обърна към социалните медии в Twitter с емоджи с молещи се ръце, което предизвика вълна от отговори от няколко други хора в социалните медии, загрижени за разпространението на дезинформация за ваксините. След нарастващите противоречия актрисата премахна това видео от акаунта си. Тя също така коментира, че няма намерение да предлага на хората да избягват да приемат ваксини, но единствените й намерения са били да информира обществеността за нещата, които са свързани с ваксините.Един от нейните ко-актьори от филмите на Marvel Дон Чидъл , също се включи по темата. Чидъл защити Райт в вече изтрит туит, но впоследствие каза, че не е гледал кадрите и ще „свали палтото й, ако е съблечено“. След като гледа видеото, той изтри предишния коментар и публикува друг по-дълъг коментар. Много други звезди от филмите на Marvel дойдоха в подкрепа на актрисата.

Летития Райт твърди, че никога не е изразявала настроения срещу ваксините

Летития Райт от популярния филм Черна пантера отрече да споделя вярвания срещу ваксините на снимачната площадка на продължението. Историята беше „напълно невярна“, според британската актриса, която изобразява Шури във филма на Marvel. През месец декември актрисата беше изправена пред сериозни критики заради видеото, което качи в Twitter. Имаше и някои доклади, които предполагат, че актрисата е видяна да разпространява подобни възгледи, докато снима за Черната пантера.

За тези, които не са запознати, „antivaxxer“ е съставен термин за хора, които вярват в различни неоснователни теории за измама за ваксинация, известни също като антиваксина. Движението, което спечели значителна популярност през предходните 20 години поради широко доказана научна измама, която погрешно предполагаше, че ваксинацията играе значителна роля при аутизма и съчетава други подвеждащи твърдения, имаше изключително тежки последици. Някои експерти също така смятат, че връщането на големите заболявания е свързано с нарастването на броя на анти-ваксери. Тъй като те тълкуват погрешно информацията, свързана с ваксината, и я предават на други хора, поради което хората избягват да приемат ваксини, което води до избухване на пандемия.

Тези конспирации водят до смъртта на хората. Вероятно затова много от поддръжниците на Райт бяха обидени, когато тя публикува клип, опитвайки се да убеди хората да не се имунизират срещу COVID-19, и след това продължи да подкрепя гледната си точка в дебати с феновете си. След публикуването на това видео Летиция се сблъска с широка критика.