Илон Мъск РАСИСТКИ ТУИТ За ИНДИЙЦА като ИЗНОСИТЕЛ НА ТАЛАНТ ядосва всички

Илон Мъск е име, което всички познаваме, човек, който няма нужда от представяне. В момента дори носи титлата на най-богатия човек в света. Предприемачът от време на време се вижда да краде светлината на прожекторите или със своите иновации, или със статута си, или с това, че понякога е твърде самоуверен. Той е имал проблеми по-рано заради разпространението на погрешни мнения, независимо дали става дума например за covid или криптовалута или обществен транспорт. И този път той успя да събере акцентите, като направи определен туит за човек, чиято оригиналност идва от Индия. Това доведе до огромна критика и широко разпространена омраза.

Съобщението беше направено от самия бивш главен изпълнителен директор чрез официалната му информация в Twitter на 29 ноември 2021 г. Параг обслужва компанията повече от десетилетие, тъй като главният технически директор е работил и по проекта Bluesky. Изборът той да бъде следващият главен изпълнителен директор беше направен от бившия главен изпълнителен директор Джак Дорси, който заяви, че вярва в потенциала на 37-годишния, тъй като разбира от какво се нуждае компанията и дори ще помогне за постигане на амбициозните цели, към които компанията се стреми. .Веднага след като новината предизвика шум, най-богатият предприемач в света беше видян да туитира нещо за новия главен изпълнителен директор. Това, което се случи точно, беше, че на 29 ноември Патрик Колисън, който е настоящият главен изпълнителен директор на stripe, влезе в официалния си ръкопис в Twitter и подчерта индийския талант и как той е достигнал висоти на успеха. Добавяйки към това, той също така заяви как големите водещи компании се ръководят от индийски изпълнителни директори, включително Google, Microsoft и много други. Това се отнасяше за това, че Параг беше назначен за нов главен изпълнителен директор на Twitter.

Илон Мъск беше видян да отговаря на туита, в който се казваше, че индийските таланти са от голяма полза за САЩ. Бизнес магнатът дори сравни индийския главен изпълнителен директор с Йосиф Сталин . На 1 декември той публикува туит, който показва две снимки и представя основно сравнение на ситуацията с Йосиф Сталин и Николай Ежов . Николай е убит от Йосиф и преди покушението двамата са били близки. Илон сравни 37-годишния с Джоузеф, а Николай с Джак Дорси.

Туитът се състои от снимка, на която Сталин и неговият сътрудник се виждат заедно до канал. Фотошопираният туит показа две снимки, едната, където Параг и Джак са заменили предишните лица, а другата, където Дорси е преместена от снимката. Тези остроумни туитове доведоха до широко разпространена омраза и предприемачът беше силно недолюбван и критикуван, че публикува подобно сравнение и изобразява нещо, което повечето индийци не намират за остроумно.