Илон Мъск ПРОДАВА 10% за своите АКЦИИ TESLA след скорошна анкета в Twitter

Всеки знае Илон Мъск – главният изпълнителен директор на милиардер Тесла .

Както всички знаем, Tesla е първото електрическо превозно средство и компания за чиста енергия, базирана в Пало Алто, Калифорния, САЩ. Tesla проектира и произвежда много неща, като най-популярните са автомобилите.

Илон Мъск е една от най-последователните фигури в заглавията всеки ден по различни причини. Но феновете бяха шокирани, когато Илон Мъск обяви, че ще продаде 10% от акциите си на Tesla, ако анкетата в Twitter, която публикува, смята, че трябва.https://doms2cents.com/wp-content/uploads/2021/11/elon-musk-1024x683.jpg'>

Акциите на Tesla падат рязко

В понеделник Илон Мъск пусна анкета в акаунта си в Twitter, която шокира последователите му. Той предложи да продаде 10% от акциите си на Tesla и постави решението за гласуване.

Поради допитването в събота акциите на Tesla паднаха рязко с 5% в понеделник.

Илон Мъск обеща, че ще спазва какъвто и да е резултатът от анкетата.

Повече от 3,5 милиона потребители на Twitter участваха в тази анкета, а 58% гласуваха в полза на Илон Мъск да продаде 10% от акциите си на Tesla.

Има голяма вероятност той да го направи.

Защо изведнъж реши да пусне тази анкета?

Неотдавна сенаторът на Орегон, сенатор Рон Уайдън предложи да облагат инвестициите всяка година с данъци за милиардерите в страната. Това не е било така до сега.

В момента САЩ облагат само инвестициите в акции, когато се продават, така че това беше много безпрецедентно предложение.

Илон Мъск не беше много доволен от идеята и беше много гласен за нея. Това може да доведе до потенциална вражда между двете тежки тежести.

Анкетата и туитът също бяха начин Илон Мъск да подкрепи своята страна на сделката.

Това обаче може да не е много внезапно решение, защото още през септември тази година на конференцията Code в Бевърли Хилс, Калифорния, Илон Мъск спомена, че неговата пределна данъчна ставка ще бъде повече от 50%, когато опциите му за акции изтекат в Tesla поради който планираше да продаде скоро.

Данъчен законопроект на Илон Мъск

Данъчните експерти казват, че Илон Мъск би продал част от акциите си на Tesla, независимо от резултата от анкетата. Това е така, защото голяма част от акциите му наближава датата на изтичане и той би трябвало да плати данъци в размер на повече от 15 милиарда долара.

Опциите му изтичат през август 2022 г., но за да ги упражни, той трябва да плати данъка върху печалбата.

Той също така ще трябва да плати най-високата данъчна ставка от 13,3% в Калифорния, така че продажбата на акциите му е по-осъществимата и интелигентна опция.

Това обаче е само предположение и оценка, базирана на това, което широката общественост е наясно. Илон Мъск лично не е потвърдил или отхвърлил нищо, нито е изяснил колко е данъчната му сметка.

Това е чисто приблизителна оценка и може да е грешна.

Може да има и други причини, поради които той иска да продаде акциите си, за които не знаем.

Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи!