Играта Forza Horizon 5 е насочена към 4K 30 Fps на Xbox Series X с допълнителен режим 60 Fps

Xbox Series X и Xbox Series S от Microsoft бяха най-продаваните конзоли при стартирането.

На най-новата си витрина E3 2021 Microsoft представи Forza Horizon 5, пренасяйки своя виртуален автомобилен фестивал в Мексико за приключение по кръстосване, обхващащо всички видове терени. Този ноември автомобилният пясъчник с отворен свят ще бъде пуснат за Xbox One, Xbox Series X|S и PC, със значителни подобрения в цялата страна и най-голямата карта в серията досега. Microsoft също е поставила цели за производителност за своите нови конзоли Xbox Series X и Xbox Series S.След разкриването, създателите актуализираха официалния уебсайт на Forza с повече подробности за играта. Целите за разделителна способност и честота на кадрите за Forza Horizon 5 саcdn-cgi/l/email-protection' class='__cf_email__' data-cfemail='7a4e313a494a'>[имейл защитен] FPS на Xbox Series X иcdn-cgi/l/email-protection' class='__cf_email__' data-cfemail='8bbabbb3bbfbcbb8bb'>[имейл защитен] FPS съответно на Xbox Series S. Освен това, докато проследяването на лъчи беше споменато при предварителния преглед на E3 2021, то ще бъде достъпно само във Forzavista при изследване на автомобили.

Според публикация на официалния уебсайт на Forza Motorsport, Forza Horizon 5 ще се стреми към 4K резолюция при 30 кадъра в секунда (FPS) на най-добрата Xbox платформа на Microsoft, Xbox Series X. Xbox Series S ще има сравнима производителност при по-ниска разделителна способност, с естествена разделителна способност от 1080p при 60 кадъра в секунда. Microsoft също така възнамерява да предложи 60 FPS режим, който ще намали размера на изображенията, за да постигне по-голяма честота на кадрите на тези устройства. На конзолите от Xbox Series играта ще предлага проследяване на лъчи при стартиране, но само в режим „Forzavista“ за гледане на автомобили.

Можете също да очаквате мощни, изцяло нови графични функции като HDR заснемане на живото мексиканско небе, широки гледки и несравнимо внимание към детайлите. Предлага се в 4K 30 FPS на Xbox Series X (1080p 30 FPS за Xbox Series S) с допълнителен режим на производителност от 60 FPS и проследяване на лъчи, добавено към автомобилите във Forzavista, ще се потопите в открития свят на Horizon както никога досега.

За разлика от предстоящото меко рестартиране на поредицата Forza Motorsport, която беше създадена от самото начало за устройства от следващо поколение, следващото влизане в серията Forza Horizon също отива за Xbox One. С ограниченото предлагане на системи Xbox Series X и Xbox Series S, които се очаква да останат до 2021 г., версията на играта Xbox One ще я направи изключително по-достъпна. В сравнение с предшественика си, Forza Horizon 4, Microsoft все още не е изяснила как Forza Horizon 5 ще работи на Xbox One, Xbox One S и Xbox One X.

Forza Horizon 5 ще бъде пуснат на Xbox Series X|S, Xbox One и PC на 9 ноември 2021 г., като предварителните поръчки започват от за основното издание. Казва се, че времето през тези сезони има значително по-голямо влияние върху вашето преживяване, като различните карти са „уникално променени“ според сезона, в който играете на вашия компютър.

Новите системи, като повишена графична прецизност, разширени разстояния на рисуване, тежки метеорологични ефекти и цялостно укрепен отворен свят, изглежда са ключовият напредък на Forza Horizon 5. Вече имаме дълъг списък от превозни средства от Forza Horizon 5, с още ще бъдат разкрити през следващите месеци.