Huawei ще стане голям: Подготвя се за пускане на 32-инчов 4K+ монитор, за да привлече вниманието на геймърите и кодери

Huawei отбеляза рязък спад на приходите от около 16,5% през първото тримесечие в сравнение с година по-рано. Но маржът на нетната печалба се е увеличил с 3,8% пункта в сравнение с миналата година.

Huawei беше поставен в черен списък за износ от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2019 г., което се отразява на способността му да проектира свои собствени чипове и компоненти от външни доставчици. Забраната постави много продуктивния бизнес с телефони на Huawei под огромен натиск, принуждавайки ги да проучат нови категории продукти, за да разнообразят портфолиото си от електронни продукти.

Huawei вече навлезе на пазара на компютърни дисплеи, пускайки първия си монитор по-рано този месец. Първият настолен монитор на компанията пристигна с елегантен и безпроблемен 23,8-инчов униформен дизайн, заобиколен от три тесни рамки, с впечатляващото съотношение на екрана към тялото от 90%. Мониторът е съвместим с компютри, лаптопи и дори мобилни устройства. 23,8-инчовият IPS дисплей разполага с FHD (1920x1080px) резолюция със 178 градуса широк зрителен ъгъл. На гърба има 1 VGA, 1 HDMI и 1 DC входен порт. Дизайнът на дисплея му позволява да се накланя и регулира по височина.Наскоро Huawei сертифицира три компютърни монитора, които се състоят от номер на модел ZQE-CAA, ZQE-CBA и ZQE-XXX, тези монитори поддържат 20V DC и 6,75A вход и имат LCD панел.

Последните изтичания твърдят, че Huawei планира да пусне следващия си монитор, под значката MateView, с изключително съотношение на страните 3:2. Твърди се, че 32-инчовият IPS дисплей разполага с разделителна способност от 4500 x 3000 пиксела, 10-битов цвят заедно със сертификат HDR400 и близко до 100% съотношение екран към тяло.

Заедно с това Huawei също е готов да пусне още един монитор, който ще включва огромен 45-инчов извит дисплей, насочен главно към геймъри и създатели на съдържание.

42-инчовият извит гейминг монитор Huawei MateView ще разполага с 3K+ панел с разделителна способност 3440 x 1440 пиксела, съчетан с честота на опресняване 165Hz и съотношение на страните 21:9. Този монитор трябва да включва и двойни високоговорители.

Мониторите също така разполагат с няколко други специалности като подложка за безжично зареждане на основата и минимум 400 нита пикова осветеност и TUV Rheinland сертификат за защита на очите със синя светлина.

Huawei има редица продукти, които ще бъдат пуснати на пазара в близко бъдеще, но датата на пускане на тези монитори не е потвърдена. Въпреки това, 32-инчовият модел вече е сертифициран от 3C в Китай, така че можем да кажем, че компанията е доста близо до пускането му.

Продажбите на смартфони на Huawei драстично се сринаха извън Китай, засегнати от забраната за износ в САЩ, която не позволява на новите телефони на Huawei да носят магазина на Google Play или популярните приложения за Android. В тази ситуация диверсифицирането на продуктовото портфолио беше мъдро решение от Huawei. Всичко, от което се нуждае сега, е правилно изпълнение и адекватно внимание на младите потребители. С продукти като гореспоменатите монитори Huawei има реален шанс да се върне в играта. Има значителна конкуренция от гиганти като DELL и HP, но това не означава, че Huawei трябва да спре да прави иновации. За да може да оцелее на пазара, Huawei ще трябва да излезе на пазара с по-иновативни и привлекателни продукти.