Говори се, че най-новото обновяване на RTX 30 SUPER на Nvidia ще дойде и за настолни компютри

Миналата неделя разказахме подробно, че Nvidia развива нови преносими графични процесори под псевдонима „SUPER“, които ще предлагат разширено изпълнение и въвеждане точно навреме след една година. Във всеки случай, както е посочено от известния изтичащ kopite7kimi, който отговори на доклада на VideoCardz, актуализираната подредба на Nvidia също ще влезе в работните зони като GeForce RTX 3080 SUPER и GeForce RTX 3070 SUPER.

Новите графични процесори ще бъдат произведени от Samsung на подобен 8nm хъб като сегашното споразумение и ще бъдат основани на друг чип GA103, който ще придружава подобренията на плана и ще подчертае повече CUDA центрове. GeForce RTX 3070 SUPER ще има 8GB VRAM, докато GeForce RTX 3080 SUPER ще придружава 16GB. Все още не можем да кажем дали паметта GDDR6 или GDDR6X ще бъде използвана или независимо дали вариациите на Ti също ще получат СУПЕР третиране. Очевидно трябва да помислите за тези данни, като вземете предвид други фактори, тъй като все още няма забележка от страна на Nvidia. Независимо от това, kopite7kimi беше солиден и преди, като на практика очакваше, че Nvidia ще достави RTX 3080 Ti с 12 GB GDDR6X VRAM още през февруари.

Предстоящите графични процесори могат да представляват невероятен проблем за всеки човек, който все още се въздържа да открие карта с много добро качество на илюстрациите на склад на разумна цена, въпреки че обстоятелството от всички сметки работи постепенно, след като разходите са достигнали до техните топ през май. Вероятно, когато Nvidia извади новите карти една година след това, достъпността и цената ще работят допълнително.е американска глобална иновационна организация, консолидирана в Делауеър и разположена в Санта Клара, Калифорния. Той планира модули за обработка на илюстрации (GPU) за игралния и експертния бизнес сектори, точно като рамкови единици на чип (SoCs) за преносима обработка и пазар на автомобили. Основната му линия на графични процесори, наречена „GeForce“, е в пряко съперничество с графичните процесори на марката „Radeon“ от Advanced Micro Devices (AMD). Nvidia разшири качеството си в бизнеса с игри със своя ръчен център за управление на игри Shield Portable, Shield Tablet и Shield Android TV, както и своята администрация за облачни игри GeForce Now. Неговата експертна линия от графични процесори се използва в работни станции за приложения в такива области като дизайн, проектиране и разработка, медии и отклоняване, автомобили, логическо изследване и монтажен дизайн.

Независимо от производството на GPU, Nvidia предоставя интерфейс за програмиране на приложения (API), считан за CUDA, който позволява формирането на много равни проекти, които използват графични процесори. Те се предават в локали за суперкомпютри по целия свят. Напоследък той се премести на пазара за преносими фигури, където произвежда универсални процесори Tegra за мобилни телефони и таблети, точно като маршрути за превозни средства и системи за забавление. независимо от AMD, неговите конкуренти включват Intel и Qualcomm.

Nvidia съобщи за планове на 13 септември 2020 г. да получи Arm Ltd. от SoftBank, предстоящо административно одобрение, за стойност от 40 милиарда долара в акции и пари, което би било най-голямата доставка на полупроводници до момента. SoftBank Group ще получи донякъде не точно 10% дял в Nvidia, а Arm ще бъде в крак с централното си командване в Кеймбридж.