Google се готви за петдневна съдебна битка с Европейския съюз в светлината на глоба от 5 милиарда долара

Предполага се, че Google се готви за петдневна съдебна битка с представители на ЕС. Блокът даде рекордните 5 милиарда долара на Google през 2018 г. за предполагаемите врагове на сериозните практики. Технологичното чудовище беше глобено с 10 милиарда долара в Европа за период от три години.

Google се готви за петдневна съдебна битка с Европейския съюз не след дълго в светлината на глоба от 5 милиарда долара, дадена от длъжностни лица за предполагаеми врагове на сериозни практики.

Технологичното чудовище е глобявано многократно в продължение на толкова много години от Европейския съюз за сериозно поведение – в Търсене, Пазаруване и Android. беше първият за 2,7 милиарда долара за всяка 2017 г., отново през 2018 г. за 5 милиарда долара и отново през 2019 г. за 1,7 милиарда долара.Фирмата повече от веднъж отхвърля откритията на ЕС и наскоро се срещна с властите в съда, за да поиска глобата. Миналата година. В момента Ройтерс съобщава, че Google ще оспори последващата глоба, дадена през 2018 г. в петдневно изслушване към края на септември.

Кучето пазач на опозицията на Европейския съюз глоби организацията за това, че използва преобладаването на универсалната работна рамка на Android, за да подпомогне славата на приложенията и администрациите на Google.

Изключително Европейската комисия твърди, че Google е принудил създателите на телефони да инсталират предварително своята програма Chrome и приложението за търсене като състояние на достъп до Play App Store, като неправомерно позволява на платените производители да стигнат до тяхното търсене. Само да преинсталирате приложението, за да защитите ловния си бизнес от състезанието и да спрете телефоните с Android. Производители от продажба на джаджи, изпълняващи „раздвоени“ версии на работната рамка.

Google отрече твърденията, заявявайки, че ще предложи, добавяйки, че Android е направил „повече избор за всички“.

Обвиненията от 5 милиарда долара са най-голямата антитръстова глоба в даден момент, наложена срещу фирма от европейския опозиционен контролер и конкретизира позицията на опозиционния магистрат на коалицията Маргрете Вестагер като бич на Силиконовата долина.

Google се сблъсква с нарастващите антитръстови проверки от двете страни на Атлантическия океан, като главните юридически служители на 36 щата - и Вашингтон, окръг Колумбия - в последно време записват оплаквания относно контрола си върху Android App Store.

Google ще се опита да разстрои рекордната антитръстова глоба на ЕС от 4,34 милиарда евро (5,15 милиарда долара) на петдневно изслушване през септември във втория най-повдигнат съд в Европа, казаха лица, запознати с въпроса.

Европейската комисия в своя избор от 2018 г. каза, че Google е използвал добре познатата си универсална работна рамка на Android, за да възпрепятства конкурентите, враг на главоломната работа от 2011 г.

Android, използван от създателите на джаджи за нищо, се намира на около 80% от мобилните телефони в света. Делото е най-значимото от трите доказателства на ЕС срещу Google поради пазарната сила на Android. Google натрупа над 8 милиарда евро антитръстови глоби на ЕС наскоро.

Консултациите ще започнат на 27 септември, казаха хора. Google не реагира незабавно на искане за информация.

Базираният в Люксембург Общи съд заяви, че не може да потвърди консултацията, тъй като за момента датите не са оповестени. Петдневният случай е по-дълъг от нормалното, но не е необичаен.

Google е подкрепен от кампаниите на групата на разработчиците на приложения (ADA) и Асоциацията на компютърната и комуникационната индустрия (CCIA), създателите на Android джаджи Gigaset Communications GmbH и HMD Global Oy, която е елитният лицензополучател на марката Nokia за телефони, и норвежката технологична организация Софтуер Opera.

Комисията има помощта на Европейската организация на потребителите (BEUC), германските дистрибуторски пакети VDZ и BDZV, чешкия инструмент за търсене в мрежата Seznam, групата за кампании FairSearch и френския инструмент за търсене в мрежата Qwant.