Google работи по някои страхотни нови функции за Google Maps – прочетете, за да разберете какви са те

Предстои нова актуализация

Google Maps е любимото приложение за сърфиране в света от дълго време, не само защото разполага с невероятна гама от функции, която е безплатна, но и защото Google редовно актуализира и полира повече.

За своето приложение за карти Google обяви някои нови функции в своя процес. Актуализацията предоставя над 100 подобрения, които в много случаи се захранват от AI и машинно обучение.

Така че Google Maps е непрекъснато развиваща се програма, която се превърна в задължителен инструмент за много шофьори, които искат да стигнат до своите дестинации лесно и удобно.Но както казахме, Google иска Google Maps да бъде по-сложно решение, така че гигантът за търсене работи върху някои значими актуализации на приложения, някои само за потребители на автомобили с Android или Android.

Въпреки че понастоящем ETAs не са налични, очакваме повече подробности да бъдат публикувани по-рано от по-късно, особено след като Google прави добри крачки в своя растеж.

Режим на шофиране Android

Новият режим на шофиране, управляван от Google Assistant, е включен в приложението за навигация, е първата функционалност, която се работи в момента и развитието напредва много бързо.

Режимът за шофиране на Google Maps, който понастоящем е достъпен за потребители на Android само в САЩ, Германия и няколко други страни, има проста роля да преобразува приложението за навигация в център за шофиране, който удвоява броя на нещата, които бихте искали да се върнете у дома, включително музикални приложения, обаждания и съобщения.

Определено трябва да намерите това изживяване за познато, когато сте използвали Android Auto за телефони, тъй като това е приложението, което послужи като основа за създаването на тази функция.

След като режимът на шофиране е активиран, нов интерфейс на Google Maps ви позволява да получите достъп до всичко с една стъпка, включително обаждания и контроли за музика. Точно като Android Auto за телефони, Google Maps е единственото налично приложение за сърфиране този път.

Както казахме, няма ETA за това как тази функция може да бъде внедрена, но тъй като се предлага предварително, до края на годината вероятно ще достигне до повече потребители.

Разходни маршрути

Начинът, по който софтуерът определя маршрутите при настройка на маршрута, е друго голямо подобрение за Google Maps.
В бъдеще обаче Google Maps ще представи нов модел с фокус върху ефективни горивни пътища, обяснявайки на Google, че ще предостави насоки на потребителите как да намалят използването на гориво.

Целта е да се намали въглеродния отпечатък, въпреки че Google Maps ще ви предостави по-бавни маршрути. Google ще позволи на потребителите ръчно да се върнат от екрана с настройки към оригиналната настройка.

Тази функционалност е както за iPhone, така и за Android и Google твърди, че ще разглежда наклона и задръстванията. Google казва, че ще разгледа наклона и задръстванията на трафика, за да гарантира, че е възможно най-точен.

Специален превключвател ден/нощ за Android Auto

Следващата стъпка за получаване на такава актуализация е Android Auto, тъй като Google Maps скоро може да бъде променен, за да функционира независимо от устройството в дневен и нощен режим.

В този момент Google Maps се привежда в съответствие с настройките на устройството, така че ако е налично фабрично инсталирано основно устройство за Android Auto, то автоматично ще премине в тъмен режим, когато активирате фаровете.

Но Google ще осигури повече мощност в бъдеще, така че Google Maps да може ръчно да се мести от ден на нощ при поискване направо от предното устройство. В това отношение Google може да има повече контрол върху потребителите в бъдеще.

ЕтикетиGoogle Google Maps актуализация на google maps