Google посочи грешка в технологията за конфигурация на Chrome и webview, която доведе до срив на приложения

През периода на март Google пусна своята наистина актуална Android System WebView актуализация, която предизвика огромен брой разбиващи приложения на WebView и срив на приложения за Android. Обърканият проблем беше много неизбежен и за него се говори в Reddit и Twitter с много хора, които разкриваха хаотичния проблем.

Android WebView е рамков сегмент, подхранван от Chrome, който позволява на приложенията за Android да показват уеб съдържание. Този сегмент е предварително въведен във вашата притурка и трябва да бъде в крак с най-новото, за да гарантирате, че имате най-новите опреснявания на сигурността и други корекции на грешки.

Резолюция на Google Chrome Play Store

Google, във всеки случай, имаше възможност да извърши друга актуализация, за да поправи Android System Webview, точно както Google Chrome чрез Play Store, за да определи проблема. Според историята на XDA-инженерите, проблемът е решен и организацията вече е започнала да споделя известно разбиране по отношение на това какво наистина е причинило проблема във всеки случай и как наистина планира да направи повече подобрения, за да предотврати всякакви възможни бъдещи инциденти.Както се вижда от новата актуализация, идваща от авторитетната група на Google Workspace, този конкретен проблем наистина е следствие от специфична грешка в Chrome, точно както анализът на WebView и иновацията в подредбата. Дефектната актуализация повлия на много приложения за Android, които ще включват Gmail и Amazon, които дори сливат WebView, за да показват определено уеб съдържание.

За тези, които все още се сблъскват с нередовни сривове на приложения на своите притурки за Android, почти сигурно, притурката все още не е представила най-новите опреснявания на Chrome и Android System WebView. Основното нещо, което клиентите трябва да направят, е да изтеглят обновяването и да му позволят да премине през техните джаджи. Когато актуализацията приключи, проблемът трябва да бъде отстранен. В случай, че нещата останат в количка и неподредени, може да е идеална възможност да се свържете с клиентската служба на Google, за да поискате помощ.