Google Lens срещу живия текст на Apple – кой е по-добър?

iOS 15 на Apple добавя функции, подобни на Google Lens, но има някои разлики, като поверителност, необходимост от интернет връзка, поддръжка на устройство и др.

Годишната конференция за разработчици на Apple, WWDC 2021, започна в понеделник. Apple пусна софтуерни актуализации за iOS, iPadOS, WatchOS и изцяло новия macOS Monterey. Последните актуализации идват с множество нови функции, включително преработена Siri, богато на функции FaceTime и други. Apple пусна функцията Live Text, която използва интелигентност на устройството за разпознаване на текст в снимки и предоставяне на опции на потребителите. Това ли е функция, с която сте запознати? В случай, че не знаете, Google предлага сравнима функция, наречена Google Lens, която беше представена преди две години.


Въпреки това, Live Text е много повече от просто разпознаване на текст. Определени предмети, животни и произведения на изкуството също ще бъдат разпознавани от устройствата на Apple.Какво ще кажете за някои уникални приложения на Google Lens? Този тип технология може да заживее и Google откри още няколко нестандартни сценария. След като открили, че стара армейска значка зад бара принадлежи на дядо им, един потребител очевидно е успял да помогне на барман да проучи семейната им история – те използвали Lens, за да им помогнат да определят точното пехотно подразделение, след като открили, че стара армейска значка зад барът е принадлежал на дядо им.

Но може би най-интригуващата нова функция, особено за любителите на игри с разширена реалност като Pokemon Go, е „уникалното геймифицирано изживяване на лов на чистачи“ на Google, което ще дебютира в началото на юли.

Етикетиджаджи Google Lens срещу живия текст на Apple нова актуализация текстов редактор Актуализация