GM представи нови батерии Ultium 360 – ето как се откроява в конкуренцията за EV

Стартирането на Ultium Charge 360

General Motors обяви пускането на Ultium Charge 360, цялостно решение за зареждане, което съчетава мрежи за зареждане, мобилни приложения на GM за превозни средства и други продукти и услуги, за да опрости цялостното зареждане за собствениците на електрически превозни средства на GM.

Ultium Charge 360 ​​се основава на съществуващите дейности за зареждане на GM, като дава на собствениците на електрически превозни средства на GM повече доверие и комфорт при зареждане на автомобилите си.

„GM признава важността на цялостното зареждане, което улеснява прехода към EV и насърчава масовото внедряване“, каза Травис Хестър, главен директор на GM.

„Докато се подготвяме да доставим 30 електрически превозни средства в световен мащаб до края на 2025 г., Ultium Charge 360 ​​опростява и подобрява изживяването при зареждане у дома, както и общественото зареждане – независимо дали е базирано в общността или зареждане на пътя.

Път към новото електрическо бъдеще

Много хора вярват, че бъдещето ще бъде изцяло електрическо. GM иска да бъде напълно подготвен за това, когато това се случи, така че компанията представи нова платформа за електрически превозни средства, наречена Ultium Charge 360 ​​тази седмица.

Ultium Charge 360 ​​има цялостно изживяване при зареждане.

GM ще продължи да работи с различни трети страни, включително оператори на точки за зареждане, електрически комунални услуги и правителствени агенции, за да подобри достъпа на клиентите до дома, работното място, общественото зареждане и зареждането на автопарка.

Те планират да продължат да актуализират своите мобилни приложения за превозни средства, за да имат по-удобен мобилен интерфейс, който улеснява намирането на зарядна станция, включването и плащането за зареждане.

Той се фокусира върху устройства за зареждане и инсталационни услуги, персонализирани към начина на живот на собствениците на EV, за да помогне да се направи преходът към EV възможно най-плавен.

Например, в партньорство с Qmerit, GM ще покрие стандартната инсталация на възможност за зареждане от ниво 2 за квалифицирани клиенти, които купуват или наемат 2022 Bolt EUV или Bolt EV.

Функции на Ultium Charge 360

Тази нова инициатива за електромобили има за цел да постави всички EV планове на компанията под един покрив, като ефективно направи притежаването на електрически автомобил по-удобно. Ultium Charge 360 ​​се състои от три основни части: зареждане, мобилни приложения и други стоки и услуги.

Като начало, достъпът до зареждане се осигурява чрез сътрудничество с различни трети страни, включително оператори на точки за зареждане, електрически комунални услуги и правителствени агенции.

GM също така съобщава, че е подписала споразумения с много мрежи за зареждане, за да получи достъп до над 60 000 зарядни станции в САЩ и Канада.

До края на 2025 г. ще имаме 2700 бързи зарядни благодарение на сътрудничеството с EV go, като 500 от тях ще бъдат построени до края на годината.

Вторият компонент на Ultium Charge е колекция от мобилни приложения, които ще позволят на потребителите да намерят станция за зареждане, да включат устройството си и да плащат възможно най-бързо.

Разбира се, такива приложения вече съществуват, но GM има за цел да предостави на своите клиенти възможно най-естественото изживяване. GM възнамерява да направи прехода към електрически превозни средства възможно най-безболезнен по отношение на стоки и услуги, така че ще предостави редица стимули, включително такъв, който включва рутинното въвеждане на възможности за таксуване от ниво 2 за специфични видове транспорт.

Предстоящи разкрития

От тази година Chevrolet, Cadillac, GMC и Buick ще представят нови електрически превозни средства. Следващото ново електрическо превозно средство Chevrolet ще бъде нова версия на Bolt EV, която ще дебютира в края на 2020 г., последвана от 2022 г.

Bolt EUV, който ще дебютира през лятото на 2021 г. Bolt EUV ще бъде първото превозно средство извън марката Cadillac, което предлага Super Cruise, първата в индустрията точна технология за шофиране по магистрала без ръце. GM планира да пусне 22 автомобила до 2023 г., включително десет тази година.

ЕтикетиUltium Charge 360 Стартиране на Ultium Charge 360