Еуфория, сезон 2, дата на пускане на HBO Max, потвърдена от Zendaya след пускането на трейлъра

Еуфория Сезон 2 най-накрая ще бъде пуснат. След дълго чакане това идва като наистина добра новина за тази нова година. Нека разберем повече подробности за издаването на поредицата.Премиерата на сезон 1 Еуфория се състоя на 16 юни 2019 г. Сериалът получи положителни отзиви от публиката. Скоро след успеха на първия сезон беше направено съобщение за следващия сезон. Премиерата на сезон 2 Euphoria ще се състои на 9 януари 2022 г. Първата серия беше предшествана от два специални епизода, излъчени преди около дванадесет месеца.

Еуфория сезон 2 ще се излъчва по HBO и HBO Max в 21:00 ET всяка неделя от 9 януари 2022 г. В сериала има общо осем епизода. Сезон първи от сериалите също се излъчваше по HBO и HBO Max. Първият сезон имаше общо десет епизода, от които два специални епизода бяха излъчени миналата година.

Сюжетът на продължението гласи, че историята ще се върти около седемнадесетгодишното момиче Рю. През този сезон ще видим как Рю балансира живота си. В първия сезон станахме свидетели на завръщането на Рю от рехабилитация в дома си. Тя среща Джулс, ново момиче в нейното училище. В крайна сметка тя се влюбва в нея. Нещата обаче започнаха да се усложняват, след като Джулс разкри, че има чувства към някой друг. В крайна сметка Ру моли Джулс да избяга от града, но тя отрича и това отново връща Рю към наркотиците. Би било интересно да видим живота на Рю и как тя го управлява, след като е изправена пред загуба в любовта.

Главният герой на Euphoria Rue беше изигран от Зендая. В допълнение към нейния Хънтър Шафър като Джулс, Сидни Суини като Каси, Джейкъб Елорди като Нейт, Мод Апатоу като Лекси, Алекса Деми като Мади, Барби Ферейра като Кат, Джейвон Уолтън като Пепелник, Ангъс Клауд като Феско, Ника Кинг като Лесли, Алджи Смит като Крис, Сторм Рийд като Джия и Остин Ейбрамс като Итън също бяха част от сериала.

Преди няколко дни беше пуснат трейлърът на втория сезон. Дава ясна представа какъв ще бъде сюжетът. Новият сезон ще се занимава с повече гимназиални действия и проблеми с трафика на наркотици.

В миналото Euphoria се сравняваше с известното шоу Skins от 2000-те. Имаше много прилики и в двете предавания. И двамата се фокусират върху гимназистите и също така интересно описаха спорните теми. Euphoria е едно от най-високите рейтингови предавания на HBO сред младежката аудитория. Младите фенове са доста развълнувани от новината.

Еуфория сезон 1 беше номиниран за телевизионната награда на Британската академия за най-добра международна програма. Освен това получи номинация за наградата TCA за изключителни постижения в драмата. Главната актриса на сериала Зендая спечели наградата Primetime Emmy и наградата Satellite за най-добра актриса в драматичен сериал.

Еуфория е написана и режисирана от Сам Левинсън. Това е адаптация на израелски телевизионен сериал, създаден от Рон Лешем, Дафна Левин и Тмира Ярдени.