Експертите смятат, че виртуалната реалност може значително да засили туристическата индустрия след пандемията

Досега виртуалният туризъм остава научна фантастика, но общество, оформено от Covid-19, може да е готово да го приеме.

Пандемията от COVID-19 през 2020 г. оказа значително влияние върху световния бизнес за отдих и туризъм, като международните забрани за пътуване засягат над 90% от световното население.

Очаква се широко разпространените ограничения върху мобилността на общността да доведат до 30% спад в пристигащите международни туристи.Поради бързото развитие на виртуалната реалност (VR) и нейната ефективност при симулиране на преживявания от реалния живот, вече е възможно да се правят виртуални ваканции, дори когато реалното пътуване не е възможно.

Секторът на туризма достигна ниска точка в резултат на избухването на COVID-19. Това ще бъде засегнато най-малко през първите три тримесечия на 2021 г., според нов доклад на ООН, като пристигащите посетители в световен мащаб са намалели с 87 процента през януари 2021 г. в сравнение с януари 2020 г.

Пътувайте заради проблемите след пандемията

Пътуването ще триумфира над опасенията след пандемията, което ще наложи развитието на авиационната и туристическата индустрия на по-безопасна инфраструктура и политики, които гарантират безопасността на пътниците.

Чрез уебсайтове за резервации на пътувания, филми, блогове и фотография на пътувания, технологиите помогнаха на пътуващите и туристическия бизнес да разширят обхвата си през последните няколко десетилетия.

Почиващите, които планират следващата си ваканция или правят списък с желания за дестинация, ще намерят цифровите инструменти и съдържание като ценен източник на знания.

Докато дистанционният или виртуален туризъм отдавна е футуристична тема на форумите в индустрията, светът днес, оформен от пандемията от COVID-19, може най-накрая да е готов да го приеме.

Ориентиран към човека дизайн, който съчетава авангардни технологии като разширена, виртуална или смесена реалност (AR, VR, MR) с когнитивно поведение, социална психология, невронаука и поведенческа икономика, може да промени играта.

Зрителите могат да имат непрекъснато, непрекъснато интерактивно изживяване от собственото си лично местоположение, използвайки AR, VR и MR. Дизайнерските концепции ще доведат до безпроблемно дигитално потребителско изживяване и приятно впечатление от туристическо място.

Последните постижения на виртуалната реалност

Последните постижения на виртуалната реалност също служат като алтернатива на пътуванията в реалния свят, тъй като туризмът пострада значително в резултат на пандемията.

Освен това може да помогне на хората да планират следващата си ваканция. Закупуването на VR оборудване, като Oculus Rift на Facebook или Google Cardboard, може да струва само 0.

Виртуална платформа може потенциално да позволи на потребителите да изследват места, където тероризмът засяга или се бори. Представете си, че разглеждате долината Гурез в съюзната територия на Индия Джаму и Кашмир, с нейната уникална фауна и снежен леопард.

При достатъчно планиране човек би могъл да пътува до Южния полюс, космоса и отвъд него. Може да се използва и като ресурс за учениците да научат за география, култура, изкуство и история.

С технологиите, подобряващи живота на хората по целия свят, виртуалният туризъм има потенциала да възобнови туристическия сектор и неговите хора, както и да допринесе за развитието на по-устойчив икономически модел.

Въпреки това е жизненоважно да се доставят фокусирани стимули на допълнителни сензорни модалности, освен слухово/слухово и визуално излагане, за да се изживее реалния туризъм с използването на VR.

Взаимодействието също е важно за страхотно преживяване при пътуване, което е тема, която бъдещите проучвания може да искат да проучат.

ЕтикетиCOVID-19 Здравна криза Възприемане на риска технология Виртуална реалност Виртуално пътуване