Джеймс Франко Мразеше и презираше Тоби Магуайър за СРЕЩА С Кирстен Дънст в Спайдърмен

Джеймс Франко и Тоби Магуайър не бяха част от оригиналния Спайдърмен, който беше пуснат през 2002 г. Джеймс Франко каза в скорошно интервю, че първоначално се е явявал на прослушване за ролята на Питър Паркър и много хора са били там, за да дадат своите прослушвания за ролята на Спайдърмен. Той каза, че се чувства и е уверен, че е изиграл ролята много добре.

Той гризе ноктите си дълги шест седмици в очакване на този, който получи ролята, а след това Сам Рейми се свърза с него и първоначално станаха добър приятел между тях и Сам Рейми попита Джеймс Франко дали би искал да играе ролята на Хари Озбърн във филма Спайдърмен, тъй като не много хора се явиха на прослушване за ролята.Но в началото на втория филм всичко беше под контрол и Тоби Магуайър му беше простил и двамата разговаряха помежду си.

Освен това режисьорът на филма Сам Рейми имаше какво да каже за това, което каза в сценария, първоначално между Питър Паркър и Хари Озбърн, че трябваше да получи MJ (Омъжи се за Джейн), известна още като Кристен Дънст.

Той забеляза любовния триъгълник на снимачната площадка и когато  Тоби и Кристен се срещаха, той беше сякаш Джеймс беше злодеят, който искаше да се ожени за Джейн, но не можа да я намери.

Нещото, което се случи в истинския филм за Спайдърмен, беше същият сценарий между Тоби Магуайър и Кристен Дънст и Джеймс Франко.

Джеймс Франко има смесени реакции, когато чу, че не участва в рестартирането на Спайдърмен, което беше направено от Андрю Гарфийлд и Ема Стоун . Той каза, че реакцията е изненадваща, защото не е знаел, че рестартирането ще се случи толкова скоро за филма.

Въпреки че той обясни, че въпреки че не е бил в рестартиране, той е създал някои невероятни приятели с предишния актьорски състав на Spider Man и това е нещо, което има значение за него. Той също така каза, че рестартирането не е на различно ниво от идеите на Сам Рейми и режисьорите са направили нещо ново с него.