Дрон, построен върху рамката на водно конче, природата и технологиите си сътрудничат, в какво време живеем

Пионерите на колежа в Южна Австралия са извлекли мотивация от 300-милионна ненадмината летяща машина – водното конче – за да покажат защо бъдещите роботи с пърхащи крила вероятно ще приемат след като буболечката пасне като цигулка, крила и оборудване. Група д-р. Проучванията, ръководени от професора по сензорни системи в UniSA, Javaan Chahl, прекараха част от блокирането на COVID-19 през 2020 г., планирайки и тествайки ключови части от робот, мотивиран от водно конче, който може да се координира с необичайните способности на страховито пълзене в плаване, круиз и висш пилотаж. Студентите на UniSA работеха отдалечено по задачата, като се занимаваха с числени уравнения у дома на бели дъски, дигитализираха снимки на звуковата система на страховито пълзящи крила в 3D модели и използваха резервни стаи като работилници за бързо създаване на прототипи за тестване на части от дрон с трептящи крила. Техните открития са разпространени в дневника „Роботи“.

Причината за техния красноречив дизайнИзобразявайки водното конче като „връх летец с бъгове“, проф. Чал казва, че различни дизайнерски упражнения могат да бъдат спечелени от неговия авторитет, забележим навсякъде. „Водните кончета са особено продуктивни във всеки аспект на летенето. Те трябва да бъдат. След като се издигнат от потопени до тяхното отминаване (до половин година), мъжките водни кончета са ангажирани в непрестанната, рискована битка срещу мъжки противници. Чифтосването изисква летящо търсене за женските и те непрекъснато стоят далеч от ловците. Техните летателни способности са се развили повече от дълъг период от време, за да гарантират, че ще издържат',

Проф Чал казва.” Те могат да се въртят бързо при високи темпове и да излитат, докато пренасят многократно собственото си телесно тегло. Те също така са едни от най-добрите ловци в природата, които се фокусират върху, преследват и улавят плячката си с 95 процента постижения.' Използването на роботи взриви напоследък – за целите на сигурността, военните, транспортните средства, разрешението от закона, стрелбата и още повече, в последно време за целите на скрининга на благосъстоянието – но за разлика от водното конче и други летящи буболечки, те са нерафинирани и черпят енергия . Групата UniSA показа забележителната форма на тялото на водното конче и опростени свойства, за да разбере защо те остават окончателна летяща машина.

Тъй като безупречните водни кончета са известни като трудни за улов, специалистите изградиха оптичен метод за заснемане на крилата на 75 различни вида водни кончета (Одоната) от стъклени витрини в асортимента на изложбените зали. В първия в света анализ те пресъздадоха 3D снимки на крилата, контрастиращи контрасти между видовете. „Крилата на водното конче са дълги, леки и неогъващи се с висока пропорция на повдигане към съпротивление, което им осигурява преобладаващо опростено изпълнение.“ Дългата им средна част, която съставлява около 35% от телесното им тегло, също е напреднала, за да задоволи някои нужди. В него се намира парцелът, свързан със стомаха, свързан е с разпространението и подпомага равновесието, надеждността и мобилността. Средната част заема неотложна роля в техния летателен капацитет. Учените приемат, че роботът с въглероден копие на водно конче може да изпълнява множество позиции, включително събиране и пренасяне на неравностойни, неравномерни тежести, сигурна работа в близост до индивиди, изследване на крехки общи местообитания и изпълнение на дълги мисии за наблюдение. Ние с вълнение вярваме, че моделите от ново поколение ще излязат, тъй като разбрахме как тези роботи са ни помогнали да получаваме пакети и транспортиране на храна по графика на блокиране поради пандемията на COVID-19 без никакъв физически контакт, което е същността на часа.