Добри новини за собствениците на Oneplus 7, серия 7T, актуализация на Oxygen OS 11.0.1.1 – прочетете, за да знаете за невероятния набор от функции

Тази седмица OnePlus пуска нова актуализация за редица свои смартфони. Сериите OnePlus 7 и OnePlus 7T днес получиха нова актуализация, която включва корекции на грешки, както и корекция за сигурност от май 2021 г.

Най-критичният пластир според мен е този, който се занимава със свързаността. Проблемите със SIM картата с Google Fi бяха отстранени и покритието на 4G и Wi-Fi значително се подобри.

Някои собственици на OnePlus 7 и 7T са изпитали проблеми след надграждане до OxygenOS 11, който е изграден на Android 11. Ето защо OnePlus пуска нова актуализация за OnePlus 7 и 7 Pro, за да отговори на повечето, ако не и на всички известни проблеми причинено от текущата версия на операционната система.Вграденият софтуер за телефон и камера, както и приложенията Галерия и Shelf, са надстроени. Много от тези приложения са причинили проблеми на своите потребители.

В края на миналия месец OnePlus пусна първата стабилна актуализация на OxygenOS 11 за последователността на OnePlus 7 и OnePlus 7T. Актуализацията доведе устройствата до Android 11, както и актуализации за сигурност на Android за февруари 2021 г. и няколко нови функции.

Потребителите, които са надстроили до тази конструкция, от друга страна, съобщават за сериозно изтощаване на батерията и проблеми с качеството на камерата на своите устройства. За да коригира тези проблеми, OnePlus пусна нова стабилна актуализация на OxygenOS 11 за последователността на OnePlus 7 и OnePlus 7T.

Ако вече сте инсталирали предишната актуализация на Android 11, актуализацията ще бъде около 200MB. За тези, които все още използват Android 10, комплектът за актуализиране е с размер почти 2 GB.

Потребителите трябва да останат свързани със защитена Wi-Fi мрежа, тъй като комплектът се разпространява чрез OTA. Потребителите също ще получат мартенския кръпка за сигурност като част от комплекта.

Актуалната корекция на OxygenOS 11 идва на телефоните OnePlus от 2019 г

Актуализацията на OxygenOS 11.0.0.2 включва голяма част от същите подобрения като OnePlus 8 и по-новите телефони. В резултат на това смартфоните от серията OnePlus 7 и OnePlus 7T получават нов потребителски интерфейс, повече опции за персонализиране и подобрени функции за сигурност.

OnePlus, от друга страна, странно пропусна функцията Always-On Display (AOD) на тези телефони. Това е изненадващо, защото опцията AOD беше налична в бета версията OxygenOS 11.

Пълният списък с промени за най-новата актуализация на OxygenOS 11 за флагмани на OnePlus от 2019 г. може да се намери тук:

система

 • Подобрена е плавността на машината.
 • SIM картата на Google Fi вече не можеше да понася входящи повиквания, което беше рядко явление.
 • Пач за сигурност на Android 2021.05 вече е наличен.

Рафт

 • Подобрено изживяването при плъзгане на Shelf

Галерия

 • Подобрена скоростта на зареждане при визуализиране на снимки

Телефон

 • Поправен е случайният проблем, при който интерфейсът за входящо повикване забавя показването
 • Коригиран е понякога необичаен проблем с дисплея при извършване на повикване

Камера

 • Поправен е случайният проблем, че огледалният ефект не работи
 • Коригиран е необичайният проблем с камерата при мащабиране в макро режим
 • Коригиран е необичайният проблем с някои бутони при непрекъснато правене на снимки в режим Nightscape

мрежа

 • Подобрена 4G мрежова комуникация
 • Подобрена стабилността на Wi-Fi връзката

Според изображения, публикувани от тези, които са получили актуализацията, размерът му е приблизително 321MB. Според OnePlus актуализацията ще бъде пусната на етапи, като малък брой потребители ще я получат днес. Когато са уверени, че няма жизненоважни грешки, те ще започнат по-широко разпространение след няколко дни.

Етикетиактуална корекция oneplus 7 серия OxygenOS 11