Датата на издаване на Doors of Stone ПОТВЪРДЕНА от Патрик Ротфус и разкрита първа страница

Въведение

Авторът на трилогията на Хрониката на Kingkiller , Патрик Ротфус е заявил, че ще рецитира пролога на очакваната предстояща негова книга, Каменните врати при условие, че феновете на книгата му трябва да съберат точна сума средства за създадената от него благотворителна организация WorldBuilders. Е... за наш късмет сумата беше достигната преди време и според обещанието си той прочете пролога!

Е... честно казано четенето на пролог не е нищо повече от утеха за читателите. Самият автор на книгата Ротфус спомена на своя сайт, че какво всъщност е пролог? Това е просто тийзър. Вкус и тривиална глава. Прологът едва ли може да се види като някаква хапка. Малко парче от историята за читателите, които искат да опитат нова история. Но предвид факта, че читателите чакат този роман вече почти десетилетие, този оскъден парче им е повече от достатъчен.Какво беше в пролога?

Сега, след като чухме пролога, можем да видим, че този пролог не е толкова различен от двата пролога на двете предишни книги, първо, Името на вятъра и второ, Страхът на мъдреца . Всъщност можем да видим, че прологът е озаглавен по подобен начин: „ Мълчание от три части ” В този пролог виждаме как великият магьосник Квоте започва да описва историята си в хана на Уейстоун, както винаги. Намираме няколко фрази точно както бяха в предишните две книги. От друга страна откриваме нови метафори и описания, които внушават творческата нагласа на автора. Прологът е гладък като музикална поезия. Може да ви се стори интересно, докато го четете. прологът изглежда по-описателен за град Нюар, вместо да се фокусира повече върху главния герой Квоте.

И така, след като завърши четенето, Ротфус коментира, че това не е и наполовина лошо. Е... можете да кажете, че той беше щедър към себе си, тъй като прологът, който прочете, очевидно беше нещо изключително, така че е напълно важно за Ротфус да търси стандарт, който е доста висок за него.

Е… на всичкото отгоре трябва да се радвате, ако чуете, че този пролог не е единственото съдържание, което ще получим от Ротфус. Той заяви, че ще разкрие цяла глава от предстоящата си книга The Doors of Stone при условие, че феновете му трябва да дарят 333 000 USD на благотворителната му организация WorldBuilders. И квотата беше изпълнена за нула време! Съгласно обещанието си, Ротфус обяви, че главата ще бъде пусната скоро и може би заедно с версия на аудиокнигата.

И не на последно място, Ротфус обяви, че 10-тетиЮбилейното издание на предишната му книга „Страхът на мъдреца“ ще бъде публикувано скоро. Е... въпреки че 10-тетигодишнината на книгата вече е отминала. Що се отнася до причината за забавянето, Ротфус спомена същата причина, която спомена миналата година.