Четвърта чек за стимул $ 2000 ПОТВЪРДЕНА от Джо Байдън, Критерии, възстановяване на данъци и др.

Ситуацията с пандемията се влошава в Съединените американски щати. След масовото нарастване на случаите на COVID-19 вариант на Omicron, гражданите на САЩ настояват за четвърта проверка за стимулиране. Нека да прочетем повече подробности в тази статия.

COVID-19 е отговорен за нарастването на безработицата. Много граждани на САЩ останаха безработни по време на пандемията. Сега те настояват за четвъртата проверка на стимулите от правителството на Байдън. Според някои доклади президентът на САЩ Джо Байдън се съгласи на четвъртата проверка на стимулите. Твърди се, че гражданите, които са квалифицирани за стимула, ще получат четвъртата проверка за стимулиране. Не можем обаче да потвърдим автентичността на тази новина. Няма официално изявление, направено от Джо Байдън за същото. Гражданите на САЩ очакват официално съобщение. От друга страна, някои доклади твърдят, че четвъртата проверка на стимула е малко вероятна. Говори се, че правителството не е в настроение да приеме четвъртия стимул. Така че гражданите не трябва да имат големи надежди по отношение на същото. Е, има много объркване при четвъртата проверка на стимула. Окончателното решение зависи от последната дума на президента Джо Байдън. Нищо не може да бъде потвърдено без официалното изявление.От друга страна се съобщава също, че възстановяването на данъците ще бъде малко тази година. Основната причина за това е разширената данъчна политика за деца. Американският спасителен план на президента Байдън е основната причина за това. Семействата с деца ще се сблъскат с промени, свързани с възстановяването на данъци тази година. Повечето хора ще получат възстановяване по-ниско от очакванията им. Повечето хора са получили пари през 2021 г. и все още не знаят, че парите принадлежат на данъчен кредит. Така че хората, които очакват пълно възстановяване, ще бъдат най-разочаровани. Тъй като възстановяването ще бъде много по-малко от очакванията им.

Наскоро беше съобщено от IRS, че третият стимулен чек от 1400 USD е изпратен на хората. Третият стимул е основно авансово плащане на кредита за възстановяване на данъчна декларация през 2021 г. Повечето хора са получили чековете си, а тези, които не са, трябва да поискат чековете си. Основните критерии за получаване на този чек са различни. Подобно на родителите, чиито деца са родени през 2021 г., ще получат този чек. Семейства, които включват нов член като баба и дядо през 2021 г., ще получат чека. Така че само такива хора имат право на проверка за стимул.

Много хора също подадоха петиция за четвъртата проверка на стимулите. Те поискаха стойността на чека да бъде 2000 USD и тези чекове да се дават ежемесечно на засегнатите хора. Поради нарастването на безработицата хората настояват за нова проверка за стимули. Петицията събра около един милион подписа. Но Джо Байдън все още не е потвърдил за четвъртата проверка на стимулите. Изглежда, че гражданите трябва да изчакат още малко, за да получат четвъртата проверка за стимулиране. Икономическите условия в страната са малко нестабилни, така че всяко решение би било трудно за Джо Байдън в този момент. Да се ​​надяваме, че президентът Байдън ще потвърди четвърто проверка на стимула скоро.

ЕтикетиДжо Байдън