Бокс офис: Феновете ВЯРВАТ, че Матрица 4 се провали поради ЗАМЕНЯНЕТО на Лорънс Фишбърн като Морфей

Въведение

Пътуването на Нео в света на Матрицата завършва с края на Сагата за Матрицата. Четвъртият филм Франчайзът на Матрицата беше издаден през декември 2021 г. Името на четвъртата и последна част от този франчайз е „ Възкресенията на матрицата .’ Всички франчайзи придобиха голяма популярност от самото начало. Четвъртата част не беше по-различна. Matrix Resurrections се доказа като един от най-невероятните филми на 2021 г.

Изминаха 18 години от третата част от първата Матрична трилогия през 2003 г. Въпреки това, след като публиката изгледа четвъртата част, която беше пусната наскоро, имахме смесени отзиви в ръцете си. Някои хора казват, че четвъртата част може да се сравни с нея Матрицата се презареди от оригиналната трилогия. Феновете, които обиколиха филма в кината на 22 декември, казаха, че филмът е забавен и хумористичен. Като се има предвид това, критиците и феновете разкритикуваха режисьора, Лана Вачовски . Има и хора, които говореха в подкрепа на режисьора.

Кой беше там и кой не беше във филма Матрицата?

Ролята на главния герой Нео се повтаря от никой друг Киану Риивс . Тринитарната роля на Троицата се повтаря от Кари-Ан Мос . Но този път не можахме да видим Лорънс Фишбърн повтаряйки ролята на Морфей. От друга страна, успяхме да видим нова версия на Яхя Абдул-Матин II . Освен това характерът на Меровингите и Ниоба беше повторен от Ламбърт Уилсън и Джада Пинкет Смит . Но видяхме и някои нови актьори като Нийл Патрик Харис , Приянка Чопра Джонас , Джонатан Гроф , Елън Холман , Джеймс МакТийг , и Джесика Хенуик присъединяване към Матрическото възкресение.

Какво мислят феновете за отсъствието на Лорънс Фишбърн

И така, стигайки до отзивите на феновете, този филм получи някои тежки критики от фенове и критици по целия свят. Освен факта, че сюжетът и техническият прогрес на филма са нанесли много вреда на популярността на филма, един фактор е по-забележим от други. Това е отсъствието на основните членове на бившия матричен състав. Кой е? добре... кой друг освен Лорънс Фишбърн? Пътеводителят на света на матрицата, който приветства Нео в неговото предизвикателно пътуване, липсваше в този филм, който направи огромна дупка в сюжета. Факторът на носталгията изигра голяма роля в случая. Новият човек, който се завърна с ролята на Морфей, е Яхя Абдул-Матин II. Е... той свърши добра работа, както беше насочено, но в сравнение с предишния Morpheus.

Няма съмнение, че нямаме друг избор, освен да останем на линия и да видим дали Matrix Resurrection може да събере мащаба и качеството на трилогията Matrix със същия тон на оформлението. Но за всички онези фенове, които смятаха, че филмът ще бъде в същата категория за красота като втората част на франчайза, е време да направите големи промени в нашите очаквания.