Биткойните търпят мечки, докато падат, вземайки други крипто със себе си

Биткойн е криптовалута, измислена през 2008 г. от неясно лице или група хора, използващи името Сатоши Накамото. Валутата влезе в игра през 2009 г., когато нейното изпълнение беше доставено като програмиране с отворен код. Биткойн е децентрализирана разширена валута, без национална банка или един председател, която може да се изпраща от един клиент на друг в разпределената биткойн мрежа без изискване за посредници. Обмените се проверяват от мрежови хъбове чрез криптография и се записват в публична разпространена книга, наречена блокчейн.

Биткойните се правят като награда, която получавате за дигитална дейност, известна като „добив“. Те могат да се търгуват за различни парични стандарти, артикули и администрации, но настоящата оценка на реалността на монетите е удивително непредвидима. Изследването, извършено от университета в Кеймбридж, оценява, че през 2017 г. е имало 2,9 до 5,8 милиона изключителни клиенти, използващи портфейл за криптовалута, като голяма част от тях са използвали биткойн. Клиентите решават да участват в компютъризираната валута по различни причини: философии като задължение за политическа агитация, децентрализация и либертарианство, настаняване, използване на валутата като начинание и псевдонимност на обмените. Разширената употреба предизвика копнеж сред правителствата за насоки за тежестта, работа със законно използване в замяна и по различни причини (например проверки за пране на пари и контрол на стойността).Какво ново в този вече дълбоко очакван метод на транзакция?

Биткойн е порицан за използването му при незаконни обмени, огромната мярка за мощност (и съответно въглеродно впечатление), използвана от копаене, нестабилност на стойността и кражби с взлом от сделки. Няколко финансови анализатори и експерти го описаха като теоретичен въздушен джоб по различни поводи. Биткойнът също беше използван като спекулация, въпреки че няколко административни служби предупредиха финансовия поддръжник относно биткойн.

Сега е много ясно, че каквото и богатство, придобито от биткойн през цялото време, се е отпаднало за части от секундата.

Биткойн достигна рекорден връх от 869,78 на седмица преди въвеждането на търговията за компютъризираната парична борса Coinbase Global Inc. на борсата Nasdaq в сряда. Coinbase завърши своята първоначална търговска седмица на висока нота след възвишени отзиви от агенти на Wall Street.

Най-добрата крипто монета падна с 10,1% до 54 743,57 долара към 7:30 сутринта в Ню Йорк в неделя, което доведе до спад с цели 15,1% до 51 707,51 долара в азиатския ден. Етерът, вторият най-голям токен, падна за всички намерения и цели с 18% преди да намали несгоди.

Освен „непроверения“ доклад за разбиване на склад в САЩ, Тренчев каза, че факторите за гниенето може да включват „влияние върху богатството, вътрешни лица на Coinbase, които зарязват уважението си след бързата публикация и масовото прекъсване на електрозахранването в китайския район Синдзян, което удари биткойн земекопачите“.

Създаването на стандартно потвърждение на напреднали видове пари тласна събирането на биткойн, подобно на вдигането на различни токени до рекордно високи нива. Интересът към криптовалутата отново нарасна, след като асоциации от PayPal до Square започнаха да търгуват с биткойн в своите системи, а фирми от Уолстрийт като Morgan Stanley започнаха да предлагат разрешение за токените на вероятно най-заможните клиенти. Това е пренебрегване на задържането на стреса заради тяхната неконвенционалност и комфорт като процедура за порция.

Председателят на Националната банка Джером Пауъл седем дни преди това каза, че биткойн „е до известна степен като злато“, тъй като е по-скоро средство за спекулации, отколкото за правене на порции. Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард през януари се съсредоточи върху работата на биткойн в работата с неправомерните действия, като каза, че авансовите пари позволяват „разиграване“.

Турската публична банка забрани използването на усъвършенствани парични форми като вид част от 30 април, заявявайки, че нивото на замъгляване зад механизираните токени носи риск от „невъзстановими“ злополуки. Индия ще предложи закон, който поставя в черен списък компютъризирани парични форми и ще глобява всеки, който търгува или притежава такива активи, заяви Ройтерс през март, позовавайки се на неидентифициран висш правителствен служител с преки данни за хода на действие.