Apple търси мениджър за „алтернативни плащания“, означава ли това, че Apple скоро ще приеме Crypo?

Apple наема мениджър за развитие на бизнеса за „алтернативни плащания“, което предполага, че компанията се интересува от криптовалути.

Кандидатите трябва да са запознати с алтернативни и нововъзникващи опции за плащане, според обява за работа тази седмица. Работата в индустрии като дигитални портфейли, услуги „купувай сега, плащай по-късно“ и криптовалути за повече от пет години е една от най-важните квалификации.

Новите идеи в Apple имат тенденция да се превръщат в забележителни продукти, услуги и изживяване на клиентите, които хората не можеха да си представят преди – и сега не могат да живеят без. Ако вложите сърцето и душата си в работата си, няма да знаете какво можете да постигнете.Новият мениджър, който ще бъде разположен в централата на Apple в Купертино, Калифорния, ще отговаря за сключването на нови търговски сделки със „стратегически алтернативни партньори за плащане“.

Производителят на iPhone очаква новобранец, докато се подготвя да приеме биткойн плащания чрез приложението си Wallet. Според Financial Times в списъка на Apple App Store за известна крипто борса Coinbase се посочва, че приема транзакции, извършени с помощта на Apple Wallet, въпреки че няма подробности за това как ще работи тази връзка.

„Все още не поддържаме Apple Pay“, според помощната страница на Coinbase, „но искаме скоро да предоставим по-бърза и по-безопасна опция за харчене на криптовалута на клиентите на iOS“.

Обявата за работа на Apple предизвика спекулации, че компанията обмисля да приеме биткойни като средство за плащане. Tesla заяви през февруари, че ще приема плащания с биткойни, което накара цената на криптовалутата да се повиши с 16 процента. Производителят на електрически превозни средства обаче бързо отмени решението си, позовавайки се на опасения, свързани с климата.

Apple досега не е направила публични изявления относно своите стремежи за криптовалута и компанията не е отговорила веднага на искането на Insider за коментар относно обявите за работа.

Дженифър Бейли, вицепрезидент на Apple Pay, каза пред CNN през 2019 г., че бизнесът вярва, че криптовалутата има „интересен дългосрочен потенциал“.

Техните обяви за работа

Кариерата в Apple може да е идеалната ви работа, ако сте ентусиазирани от перспективата да направите значима разлика и да се присъедините към екип, който се гордее с това, че е една от най-разнообразните и приобщаващи организации в света.

Подразделението за портфейли, плащания и търговия (WPC) на Apple търси мениджър за развитие на бизнеса с опит във водещите партньорства за алтернативни плащания. Ние търсим опитен експерт по алтернативни и нововъзникващи методи на плащане от цял ​​свят. Имаме нужда от вашата помощ при разработването на рамка за партньорство и бизнес модели, дефиниране на парадигми за прилагане, идентифициране на ключови участници и поддържане на връзки със стратегически алтернативни партньори за плащане.
Тази работа ще отговаря за развитието на бизнеса от началото до края, включително скрининг на партньори, договаряне и сключване на търговски споразумения и стартиране на нови програми.

Търсим някой, който може да работи с несигурност, като да мисли за крайни случаи и да попита: „Какъв е алтернативният начин за постигане на това?“ и е страхотен словесен и писмен комуникатор с високо ниво на почтеност, енергия и стремеж да „накара нещата да се случат“.

Тази позиция е базирана в централата ни в Купертино, Калифорния и ще бъде на пълен работен ден, след като Apple възобнови договореността за работа в офиса след COVID.