Apple премахва нежектираното приложение от App Store, приложението Anti-Vaxx Dating се противопоставя на Apple за дезинформация

Apple в събота елиминира Unjected, приложение за запознанства и общност за неваксинирани лица, от своя App Store, в ход, който собствениците на приложението сравняват с цензурата.

„Очевидно се смятаме за „много“ за споделяне на нашето клинично самоуправление и възможност за вземане на решение“, каза Шелби Томсън, организатор на Unjected, във видео, публикувано в Instagram в събота. „По този начин очевидно Apple ни елиминира.“

Приложението злоупотребява с подходите на Apple за веществото COVID-19, каза представител на Apple за Insider в събота. Организацията се позова на разпределени срещи, на които инициаторите на Unjected казаха, че тяхното приложение е за „подобни неваксинирани хора“.Unjected наскоро беше изхвърлен от App Store, но Apple го възстанови след опресняване, каза техническият голиат.

Тогава авторите поискаха от Unjected клиентите да се пазят от инокулираните модерни изрази с думи, включително „пробив“ и „микропроцесор“. Опитвайки се да измами анализаторите на Apple, приложението отново злоупотребява със стратегиите на App Store, каза представителят на Apple.

Unjected, започнат от две дами от Хавай, се таксува като локална зона за „подобни лица, които помагат на клиничното самоуправление и свободата на словото“ Unjected, започнат от две дами от Хавай, се таксува като местна зона за „подобни лица, които помагат клинично самоуправление и свободен дискурс.' Приложението позволява на клиентите да правят профил, да съпоставят и да изпращат съобщения с различни лица. Той беше изпратен през май скоро след като най-големите уеб-базирани локали за запознанства, включително Tinder и Bumble Inc. на Match Group, запознаха предимствата с настоятелните клиенти да се имунизират. Тук и там, наречен „Kindling за враждебни към vaxxers“, Unjected оттогава натрупа 18 000 изтегляния, както е посочено от Apptopia, и много шеги в Twitter.

Въпреки това, сцената започна като сайт за запознанства и приятелства, а в последно време провеждаше социална емисия. Нормална актуализация на приложението предизвика проучване от Google Play, което установи, че не е контролирало адекватно създаденото от клиента съдържание за измама. В съобщения до Unjected Google приветства публикации, включващи случаи на имунизации като „модификатори на качеството на тРНК“, „биооръжия“ и „компютърни чипове за наноиновации“, използвани за свързване на лица с 5G организацията.

Различните акценти в приложението, които остават динамични, включват съвпадения, стаи за разговори, локален регистър на „неприемливите“, организации и набор от данни, където клиентите могат да изброят своите кръвни класификации. „Полагаме усилия да не бъдем вредни за обществото“, каза Томсън. „Просто трябва да използваме възможността си за вземане на решение.“

Apple елиминира приложението от своя App Store, след като Bloomberg News достигна до него. В имейл до Ujected Apple каза, че приложението „неправилно намеква за пандемията Covid-19 в своята идея или тема“. Нито Apple, нито Alphabet Inc. Google даде забележка кога на разпространение.

Перспективите на Unjected относно имунизациите допълнително отекнаха в Instagram, където има точно около 25 000 поклонници. Базовата база на развиващите се части предизвиква усилията на общите органи за благосъстояние да помогнат на нивата на инокулация, тъй като изключително заразната вариация на делта на Covid-19 се разпространява сред представителя на САЩ Ейми Клобучар, като наскоро запозна със законопроект за създаване на онлайн етапи като Facebook Inc., която притежава Instagram, и Twitter Inc. е законно отговорна за лъжа относно медицински проблеми, например Covid-19. Президентът Джо Байдън наскоро каза, че уеб-базираните медийни мрежи „убиват хора“, като позволяват разпространение на лъжи относно имунизациите.

Като цяло, според шоуто на организацията. Той е осъден от дизайнерите за строгите си правила. Като се вземат предвид всички неща, някои убягват от вниманието на всички.

„Проверката на Apple и Google трябва да бъде по-енергична“, каза Морган Рийд, лидер на ACT, асоциация, която се обръща към създателите на приложения. „Въпреки това, с много приложения, това е един кръг от удари и те трябва да продължат да се движат напред.“