Apple преименува Homepod на Homepod 2018, означава ли това, че още един Homepod работи?

Според журналиста на Bloomberg Марк Гърман, Apple планира да пусне актуализиран HomePod през 2022 г., преди да прекрати оригиналния HomePod.

Оригиналният HomePod на Apple беше пуснат в началото на 2018 г. и звучеше фантастично, но имаше широко разпространени критики, че липсва внедряването на Siri. Само няколко месеца след пускането на по-малкия HomePod mini, Apple вече прекрати оригиналния HomePod, въпреки че по-големият HomePod все още е наличен.

Оригиналният HomePod е красиво изработено устройство с внимателно подредени високоговорители и субуфери, които осигуряват както детайлност, така и контрол. Той е малко по-тежък, отколкото някои може да очакват с 2,5 кг, но не можахме да открием никакви недостатъци в дизайна.Apple използва същата безшевна мрежа, за да обвие HomePod Mini, защото дизайнът на HomePod за 2017 г. беше толкова успешен. Siri се появява като изместваща се цветна топка върху лъскавите горни панели на двата високоговорителя, които са равномерно черни, когато високоговорителят е в покой.

Тук ще разгледаме най-новите слухове за HomePod 2, както и това, което бихме искали да видим от по-голямо второ поколение HomePod устройство.

Оригиналният HomePod беше значително по-скъп от конкурентите на Amazon Echo и Google Home. HomePod mini е значително по-евтин, което го прави жизнеспособен конкурент на устройства като Echo.

Корпусът с решетъчна тъкан се съчетава добре с фона, а горната част свети с приятна светлина – въпреки че ни се иска да има опция за затъмняване или изключване през нощта, когато се унасяте в сън, докато слушате успокояваща музика .

Аудио производителността на HomePod mini е основната причина да го купим. Това е фантастично за толкова малък високоговорител и се чувства като перфектния баланс между цена и качество на звука. Басът не е твърде тежък, вокалите не се губят в микса, а стерео изживяването е наистина потапящо, когато сдвоите две мини.

Apple планираше да пусне актуализирана версия на HomePod през 2022 г., пет години след първоначалното му обявяване, според Гурман:

Компанията е работила върху актуализирана версия на по-големия HomePod за пускане през 2022 г., преди да бъде прекратена.

Въпреки че не е ясно какви функции или промени би включвал сега отмененият HomePod 2022, може да се предположи, че щеше да включва мини функции на HomePod като ултра-широколентов чип U1, по-нов процесор и вероятно по-голям горен дисплей.

„HomePod mini е хит от дебюта си миналата есен, предлагайки на клиентите невероятен звук, интелигентен асистент и интелигентен контрол на дома само за £99“, каза Apple в изявление за Pocket-lint. HomePod mini е мястото, където концентрираме усилията си. „Докато оригиналният HomePod постепенно се премахва, той ще остане достъпен чрез Apple Online Store, Apple Retail Stores и Apple Authorized Resellers, докато доставките са изчерпани. Apple Care ще осигури актуализации на софтуера, както и обслужване и поддръжка за клиенти на HomePod.”

Според съобщенията, компанията обмисля да преназначи следващия си интелигентен високоговорител като звукова лента на Apple. За тези, които искат да използват по-практично един високоговорител със своя телевизор, HomePod, който може да работи както хоризонтално, така и вертикално, би бил идеален. Бихме приели тези слухове със зърно сол, защото все още не е имало значителни течове около тях.

ЕтикетиApple ПРЕКРАТЯВА се HOMEPOD HOMEPOD 2018