Apple може да влезе в пазарното пространство на VR с нови VR слушалки през 2022 г., каза анализаторът на Apple Минг-Чи Куо

Слушалките за добавена реалност (AR) на Apple ще бъдат пуснати до средата на 2022 г., според известния анализатор на индустрията Минг-Чи Куо. Прогнозата на Куо се основава на текущи изследвания, някои от които той обсъди с инвеститорите във вторник.

В продължение на месеци джаджиите за виртуална реалност (VR) и разширена реалност (AR) на Apple в процес на разработка са били тема на слухове и изтичане на информация. Според някои доклади първото поколение на тези слушалки ще включва до 15 камери, за да предостави на потребителите потапящо изживяване. Apple Glass е друга съобщена слушалка на Apple, която ще използва оптична вълноводна технология за наслагване на компютърно генерирани графики върху реалния свят. Apple също трябваше да работи върху шапка със смесена реалност, която може да бъде пусната в продажба през март.

От дълго време се говори, че Apple работи върху шапка с разширена реалност. Според съобщенията, компанията също така ще пусне първоначално смесена реалност джаджа, както и пълноценен чифт AR очила. Планира се първото устройство да бъде пуснато на пазара през 2021 или 2022 г., а очилата следват през 2025 г.„Предвиждаме, че Apple ще пусне AR HMD (дисплей, монтиран на главата) през 2Q22. Устройството ще осигури видео прозрачно AR изживяване, така че обективът също е необходим, а Genius също е ключов доставчик. – Минг-Чи Куо”

Веригата за доставка на обективи за камери на Apple също беше разкрита в скорошното писмо на инвеститора, като тайванският Genius Electronic Optical (GSEO) беше посочен като основен доставчик за следващата серия iPhone 13, както и за слушалките с AR. Очаква се микроLED панелите на Sony да бъдат използвани в слушалките на Apple AR, включващи прозрачен режим за AR съдържание и непрозрачен режим за VR съдържание. Общо 15 камери ще бъдат използвани, за да предоставят на потребителите наистина завладяващо изживяване.

Освен това, анализаторът прогнозира, че Apple ще представи своите HMD устройства с добавена реалност (head-mounted display) през второто тримесечие на 2022 г. Според Куо, Apple ще представи смартфона през 2021 г.

Въпреки това, слушалките на Apple AR се очаква да бъдат представени в средата на 2022 г., според прогнозата, направена от Kuo през март, която съвпада с текущата изследователска бележка. „Очакваме Apple да пусне AR HMD [дисплей, монтиран на главата] през 2022 г. .

Според неотдавнашното изследователско проучване на Kuo, „устройството ще осигури видео прозрачно AR изживяване, следователно обективът също е необходим, а Genius е ключов доставчик“.

Шапките със смесена реалност ще произвеждат 8K дисплей с ултра висока разделителна способност чрез комбиниране на виртуална реалност (VR) с разширена реалност (AR). Също така се предполага, че идва със сменяеми ленти за глава, което позволява на потребителите да го персонализират по свой вкус. Други слухове включват подобрена технология за проследяване на очите, която ще показва изображения само в частта от екрана, където потребителят гледа.

Вътре и извън слушалките ще бъдат инсталирани дузина камери, за да проследяват движението на ръцете и да осигурят безпроблемно изживяване. AR Glasses, по-елегантната версия, се очаква да бъде пусната през 2025 г. Очакваше се слушалките да струват приблизително 3 000 USD, когато бяха обявени за първи път (2 18 600 Rs).

Етикети90 кадъра в секунда ще има iphone 13 120 Hz Apple с разширена реалност iphone 13 слушалки със смесена реалност Apple kuo apple vr ming-chi kuo: ябълкови чаши