Амбър Хърд е обвинена в контрабанда на кучета и лъжесвидетелстване през 2015 г

Амбър Хърд , американска филмова и телевизионна актриса отново е под радара. Този път за лъжесвидетелстване по делото й за контрабанда на кучета от 2015 г. Въпреки че подробностите все още не са известни, тъй като случаят е свеж, ето какво знаем към момента.

Случаят за контрабанда на кучета от 2015 г

Още през 2015 г. Амбър Хърд беше обвинена за незаконно пренасяне на двете си кучета с тогавашния си съпруг Джони Деп в Австралия. Кучетата бяха йоркширски териери на име Пистол и Бу.

Кучетата бяха докарани до там с частен самолет, но проблемът беше, че Амер Хърд не е получил разрешение да вкара кучетата в страната. Освен това има правило, че домашните любимци трябва да преминат задължителен двуседмичен карантинен период, преди да им бъде разрешено да се разхождат свободно в страната. Пистол и Бу също не бяха поставени под карантина.

Тогава австралийските власти заплашиха да евтаназират кучетата, ако не бъдат върнати незабавно. Така Амбър и Джони ги откараха обратно до дома им със същия частен самолет. Въпреки че се призна за виновна, тя успя да избегне присъда и беше оставена с едномесечна гаранция от 1000 долара за добро поведение през април 2016 г.

Един месец по-късно Амбър подаде молба за развод с Джони Деп по неизвестни причини.

Това е, случаят е приключен, нали? Грешно. Това всички мислехме, но на 30 октомври 2021 г. беше потвърдено, че Амбър Хърд е разследвана за лъжесвидетелстване по този скандален случай за контрабанда на кучета.

Какво е лъжесвидетелстване?

Лъжесвидетелстването е престъпление за умишлено говорене на неистина в съда, след като е положена клетва или потвърждение, за да се отхвърли разследването или да се подведе съда и длъжностните лица чрез предоставяне на фалшиви изявления и доказателства.

Започна ново разследване

В събота, 30 октомври 2021 г., говорител на Министерството на земеделието, водите и околната среда на Австралия потвърди, че разследват Амбър Хърд по обвинения в лъжесвидетелстване по делото за контрабанда на кучета от 2015 г., когато тя незаконно отведе двете си кучета в Австралия.

Това е така, защото Джони Деп твърди през 2015 г., че Амбър Хърд го е накарала да лъже под клетва. Разследването посочва, че самата Амбър Хърд също е излъгала австралийските власти, след като е промъкнала кучетата си в страната. Разследването продължава и не е ясно какво се случва в момента. Очевидно тя е излъгала, че не е била наясно с много строгите закони за карантина на животните в страната, докато в действителност е била много наясно с тях. Тя също така накара бившия си съпруг Джони Деп и техния мениджър на имоти Кевин Мърфи да излъжат за това в съда, докато са под клетва. Оттогава Кевин се разясни за това. Той призна, че Амбър го е накарала да лъже в съда.

Това се превърна в голям скандал и отново постави Амбър Хърд в трудна ситуация. По-рано тя също така твърди, че не е декларирала кучетата си на митницата, защото смята, че асистентите на съпруга Джони Деп са направили необходимото по отношение на документите. Изявленията й продължаваха да се променят, което не е добре предвид настоящите обвинения срещу нея в лъжесвидетелстване.

Ще ви държим в течение за събитията по този случай!