Amazon спира Prime Now и сгъва двучасовите доставки в основното си приложение

Prime Now обеща доставки за часове, а не за дни.

Amazon обяви, че неговото дискретно приложение за доставка Prime Now ще бъде преустановено, като бързите двучасови възможности за доставка на компанията мигрират изцяло към основното приложение и уебсайт на компанията. В Индия, Япония и Сингапур услугите Prime Now вече са интегрирани в основното приложение, докато в други страни Amazon вече препраща клиентите на Prime Now към основното си приложение и уебсайт чрез изскачащ прозорец, според CNBC. До края на годината самостоятелното приложение и уебсайт Prime Now ще бъдат изведени от експлоатация.

Prime Now е създаден през 2014 г. с цел да предостави на членовете на Prime жизненоважни елементи за часове, а не за дни. Според CNBC услугата някога се е предлагала само в няколко града, но оттогава е нараснала до над 5000 места по света. Вицепрезидентът на Amazon за хранителни стоки Стефани Ландри написа в публикация в блог, че премахването на отделното приложение „ще направи това изживяване още по-безпроблемно за клиентите“.AMAZON ОБЕЩАВА ДА ГО НАПРАВИ „ОЩЕ ПО-БЕЗОПАСНО ЗА КЛИЕНТИТЕ“.

Amazon Fresh и Whole Foods имат двучасови опции за доставка на основния сайт и приложение на Amazon от 2019 г., но фирмата казва, че партньорите на трети страни и местните търговци на дребно по целия свят ще бъдат интегрирани в основната му услуга до края на годината. Местни магазини като Bartell's в Сиатъл, Morrisons в Лийдс и Monoprix в Париж са примери.

След изявлението на Amazon през януари, че ще прекрати услугата си Amazon Pantry и ще направи тези домакински продукти и храни достъпни на главния уебсайт на Amazon, днешните новини не са изненада. Според GeekWire, Amazon е започнала да преименува своята марка Go Grocery на Amazon Fresh. Amazon обединява и опростява огромния си асортимент от услуги за доставка на хранителни стоки в резултат на тези действия.

Светкавично бързото пазаруване на Amazon се измества изцяло към приложението и уебсайта на Amazon, което позволява на клиентите да пазаруват всичко, което Amazon може да предложи на едно място.

Prime Now се превърна в любимец на клиентите, привличайки милиони членове на Prime по целия свят със супер бърза доставка на ежедневни стоки от първа необходимост, подаръци, играчки, висококачествена храна и други от Amazon и местни търговци на дребно.

За да направят това изживяване още по-гладко за клиентите, те преместват изживяването на Prime Now от отделно приложение в приложението и уебсайта на Amazon, така че да могат да пазаруват всичко, което Amazon може да предложи на едно място. Независимо дали става дума за Amazon Fresh, Whole Foods Market или някой от нашите местни фирми като Bartell's в Сиатъл, Morrisons в Лийдс или Monoprix в Париж, можем да го доставим за два часа. Наред с милионите неща, достъпни в Amazon, членовете на Prime ще намерят това, от което се нуждаят. Те ще премахнат приложението и уебсайта Prime Now по целия свят до края на тази година сега, когато опитът Prime Now намери нов дом в Amazon.

Те вече мигрираха изживяването с Prime Now към Amazon в Индия, Япония и Сингапур и ние изведохме приложението и уебсайта Prime Now от експлоатация. През 2019 г. те започнаха да предлагат двучасова доставка от Amazon Fresh and Whole Foods Market на Amazon в Съединените щати. Преди приложението и уебсайтът Prime Now да бъдат премахнати по-късно тази година, те ще мигрират своите партньори от трети страни и местни търговци на дребно към пазаруването на Amazon. Отзивите на клиентите за двучасовата услуга за доставка на Amazon са изключително положителни и това е естествена следваща стъпка за рационализиране на бързата доставка в световен мащаб.